Η Ζαμπονοτυρόπιτα που κάνει θραύση… Εύκολη και πολύ γευστική!


Η ζύμη της είναι πολύ εύκολη να ζυμωθεί και να απλωθεί στο ταψί, τριφτή στο στόμα και πολύ, μα πολύ γευστική. Η γέμισή της δε, πολύ πλούσια! Θεωρώ ότι είναι ιδανική πρόταση για τραπέζι στο σπίτι.

Υλικά για τη ζύμη:
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 ml σπορέλαιο
1 τσιμπιά αλάτι

Υλικά για τη γέμιση:
350 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
350 γραμμάρια τυρί gouda τριμμένο
3 αυγά
150 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες, κομμένο σε κυβάκια
200 ml κρέμα γάλακτος
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Επιπλέον:
1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κουταλάκι γλυκού νερό για επάλειψη

Μέθοδος

Φτιάχνουμε τη ζύμη ως εξής:
Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το αλάτι και το βούτυρο το οποίο το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες. Ζυμώνουμε τα υλικά με το χέρι και αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη.

Για τη γέμιση τώρα:
Απλώς ρίχνουμε όλα τα υλικά (φέτα, gouda, 3 αυγά, ζαμπόν ψιλοκομμένο, κρέμα γάλακτος και πιπέρι) σε μπολ και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογεννοποιηθούν.



Συναρμολόγηση:

Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα ή ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών. Χωρίζουμε της ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Μισή θα μπει κάτω από τη γέμιση και μισή από πάνω.

Από το ½ της ζύμης παίρνουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα πατάμε ανάμεσα στις παλάμες μας για να τα ανοίξουμε σε στρογγυλά μικρά φυλλαράκια. Αρχίζουμε και στρώνουμε τον πάτο της ταρτιέρας, κολλώντας το ένα ζυμαράκι δίπλα στο άλλο, με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο και τα τοιχώματα.



Κατόπιν ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την τάρτα. Τέλος, παίρνουμε το δεύτερο μισό της ζύμης που έχει περισσέψει και κάνουμε την ίδια διαδικασία με τα φυλλαράκια ζύμης για να σκεπάσουμε από πάνω την ταρτιέρα μας και να κλείσουμε τελείως την γέμιση ανάμεσα στη ζύμη.

Αυτή η διαδικασία με τα φυλλαράκια ζύμης κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο είναι η πιο απλή μέθοδος ανοίγματος της συγκεκριμένης ζύμης που κι ένας αρχάριος μπορεί να κάνει. Ωστόσο κάποιος άλλος μπορεί να βάλει τη ζύμη ανάμεσα σε δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας, να την ανοίξει με τον πλάστη και να την τοποθετήσει στο σκεύος με μεγάλη προσοχή γιατί διαλύεται εύκολα!

Πριν την ψήσουμε, χτυπάμε έναν κρόκο με το πιρούνι μέσα σε ένα μπολάκι μαζί με 1 κουταλάκι γλυκού νερό και το αλείφουμε με πινέλο πάνω στην πίτα μας.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 45 λεπτά μέχρι να δούμε ότι η επιφάνειά της γίνεται χρυσή!


Όνομα

Αθλητικά Ανέκδοτα Απίστευτα Βίντεο Διάφορα Ελλάδα Έρευνα Κόσμος Περίεργα Πολιτική Σοφά Λόγια Συνταγές Υγεία Χρήσιμα Showbiz
false
ltr
item
Stroumfaki.gr: Η Ζαμπονοτυρόπιτα που κάνει θραύση… Εύκολη και πολύ γευστική!
Η Ζαμπονοτυρόπιτα που κάνει θραύση… Εύκολη και πολύ γευστική!
https://1.bp.blogspot.com/-wuqa8Zw6Jgw/WbuyenmD85I/AAAAAAABm5Q/_Cf4MQxTaDM_WuTfK501j7hOUpmEI9EIACLcBGAs/s320/vfvc.png
https://1.bp.blogspot.com/-wuqa8Zw6Jgw/WbuyenmD85I/AAAAAAABm5Q/_Cf4MQxTaDM_WuTfK501j7hOUpmEI9EIACLcBGAs/s72-c/vfvc.png
Stroumfaki.gr
http://www.stroumfaki.gr/2017/09/blog-post_763.html
http://www.stroumfaki.gr/
http://www.stroumfaki.gr/
http://www.stroumfaki.gr/2017/09/blog-post_763.html
true
6444074542749350860
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Συνιστάται για εσάς LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy