Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Γεμίζουμε το κεφάλι σου με 10 εντελώς άχρηστες πληροφορίες

Με πληροφορίες από ratpack.gr Οι μέδουσες μπορούν να εξατμιστούν κι άλλα τέτοια περίεργα.

Γηράσκω αεί διδασκόμενος. Που σημαίνει πως ό,τι μαθαίνεις καλό είναι. Που σημαίνει ότι αυτά τα 10 καινούρια πραγματάκια που μάθαμε σήμερα, θα τα μοιραστούμε μαζί σου. Με πολλά από αυτά θα πεις «άντε ρε;». Κάποια ίσως τα προσπεράσεις με παγερή αδιαφορία. Όλα, όμως, έχουν μία παραξενιά μέσα τους. Και ενδεχομένως να μην τα είχες ξανακούσει ποτέ. Όπως για παράδειγμα ότι τα μωρά δεν ονειρεύονται ή ότι οι τσούχτρες εξατμίζονται.

Πάμε να τα δούμε;Οι μελιτζάνες περιέχουν νικοτίνη. Αλλά θα πρέπει να φάτε 20 τέτοιες για να είναι σαν να καπνίσατε ένα τσιγάρο.Τα άλογα δεν μπορούν να κάνουν εμετό. Τα σώματά τους απλά δεν έχουν κατασκευαστεί γι 'αυτό.Οι μέδουσες μπορούν να εξατμιστούν. Είναι 98% νερό.Τα πουλιά δεν κατουρούν. Δεν έχουν καν ουρήθρα.Τα μωρά δεν μπορούν να ονειρευτούν. Οι νευροεπιστήμονες πιστεύουν ότι τα όνειρα ξεκινούν γύρω στην ηλικία των 4 ή 5 ετών.
Η Όρκα είναι δελφίνι. Οι λεγόμενες «φάλαινες δολοφόνων» δεν είναι καν φάλαινες.Οι πίθηκοι βουρτσίζουν τα δόντια τους. Με φτερά πουλιών ή και λεπίδες χόρτου.Οι αναπτήρες φτιάχτηκαν πριν από τα σπίρτα. Και όμως.Οι καρχαρίες προϋπήρχαν των δέντρων. Για 50 εκατ. χρόνια ο πλανήτης μας είχε καρχαρίες, δεν είχε όμως δέντρα.Οι χελώνες αυνανίζονται.