«Μπορείς να φέρεις πίσω το μωρό μου;» - Ένταση στη δίκη του 14χρονου που σκότωσε το φίλο του

- Ιανουαρίου 17, 2018
Η δολοφονία του 14χρονου Τάσου στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης από έναν συνομήλικο φίλο του, με αφορμή μια διαφωνία για το ποια οικογένεια είχε το καλύτερο τρακτέρ, αναβίωσε σήμερα, Τετάρτη (17/01/2018) στην αίθουσα του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το STAR, η οικογένεια του Τάσου, μαζί με φίλους και συγγενείς, έφτασαν στα δικαστήρια. Λίγο αργότερα, όταν έφτασε ο 16χρονος σήμερα καθ’ ομολογίαν δράστης με τους γονείς του ξέσπασαν και άρχιζαν να φωνάζουν και να του επιτίθενται λεκτικά.

Μέσα στη δικαστική αίθουσα, η μητέρα του 14χρονου θύματος, απευθυνόμενη στον ανήλικο δράστη, του φώναζε: «Μπορείς να μου φέρεις πίσω το μωρό μου;», ενώ ο πατέρας του ξέσπασε λέγοντας: «Σε είχα μέσα στο σπίτι μου. Σε τάιζα, ήσουν φίλος του παιδιού μου, σε είχα σαν δικό μου παιδί κι εσύ μου σκότωσες το γιο μου».

Το χρονικό του εγκλήματος
Ήταν απόγευμα Σαββάτου 11 Ιουνίου 2016 όταν ο μικρός Τάσος είχε βγει βόλτα με τους φίλους του στην πλατεία του χωριού.

Περίπου στις 23:00 το βράδυ τα παιδιά αποφάσισαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ο Τάσος έφυγε μαζί με τον συνομήλικο φίλο του και όπως είχε ο ίδιος καταθέσει λίγα μέτρα μετά οι δρόμοι τους χωρίστηκαν.

Οι ώρες περνούσαν και ο Τάσος δεν επέστρεφε στο σπίτι. Οι γονείς του άρχισαν να τον αναζητούν και αφού δεν μπόρεσαν να τον βρουν δήλωσαν την εξαφάνισή του.

Το πρωί της επόμενης ημέρας κάτοικοι του χωριού βρήκαν το άψυχο κορμί του παιδιού σε ένα χωράφι.

Λίγες ώρες αργότερα, αποκαλύφθηκε η ανατριχιαστική αλήθεια. Ο φίλος του 14χρονου ομολόγησε ότι τον δολοφόνησε με ένα κουζινομάχαιρο γιατί οι δυο τους είχαν τσακωθεί για το ποιος είχε το καλύτερο τρακτέρ!

Μετά την απολογία του ο 14χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της παρακολούθησης ψυχολογικού προγράμματος, της ανάθεσης της εντατικής επιμέλειας στους γονείς του και της απαγόρευσης μετάβασης ή διαμονής στο χωριό, όπου έγινε το έγκλημα.
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->