Μισό μέτρο χιόνι στη Νέα Υόρκη: Βγήκαν με σκι στο Μανχάταν!

- Ιανουαρίου 06, 2018
Για σκι στο Μανχάταν βγήκαν οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης όπου μαζί με τη Βοστώνη παρουσιάστηκαν χθες τα μεγαλύτερα προβλήματα από τον κυκλώνα - βόμβα χιονιού και το πολικό ψύχος.

Στο «Μεγάλο Μήλο» το χιόνι έφτασε τους 30 πόντους μέσα στο Μανχάταν και το μισό μέτρο σε άλλες περιοχές με αποτέλεσμα τα προβλήματα στις μετακινήσεις να είναι μεγάλα και η πολιτεία να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, επί ώρες έμεινε κλειστό και ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια των ΗΠΑ, το «JFK» όπως και τα σχολεία σε πολλές περιοχές, οι υπηρεσίες και τα καταστήματα ενώ πάγωσαν οι περισσότεροι δρόμοι.

Μάλιστα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κατάσταση για τα εκατομμύρια κατοίκων της Νέας Υόρκης θα είναι ακόμα πιο δύσκολη τις επόμενες ημέρες, αφού αν και το χιόνι θα σταματήσει και ο κυκλώνας θα υποχωρήσει εντούτοις θα αφήσει πίσω του πολικές θερμοκρασίες που θα διαρκέσουν επί ημέρες, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μείνουν παγωμένοι και ουσιαστικά αδιάβατοι.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο, με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, το αλάτι δεν μπορεί να κάνει κάτι και να λιώσει το χιόνι.

Την ίδια ώρα στη Βοστώνη οι αρχές είχαν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πλημμύρα, λόγω της αυξημένης παλίρροιας. Παγωμένο θαλασσινό νερό έκανε τους δρόμους ποτάμια, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να χρειαστεί η επέμβαση της πυροσβεστικής σε πολλές περιπτώσεις.

Αποτέλεσμα της όλης κατάστασης ήταν ότι 24.000 άνθρωποι έμειναν επί ώρες χωρίς ρεύμα

 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->