Τρόμος: Μαχαιρώνουν φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη - Τι καταγγέλλει καθηγητής

- Ιανουαρίου 29, 2018
Την κατάσταση περιγράφει τόσο ένα από τα θύματα αλλά και -πιο γλαφυρά- ένας εκ των καθηγητών του Πανεπιστημίου.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει καθηγητής του ΕΚΠΑ, για τα κρούσματα ανομίας εντός του χώρου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως περιγράφει στην ανοικτή επιστολή του προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, η κατάσταση που επικρατεί στους χώρους της Πανεπιστημιούπολης Ζωφράφου είναι πλέον επικίνδυνη για τους φοιτητές. Όπως τονίζει, τα κρούσματα βίας είναι πια καθημερινά, με φοιτητές να καταλήγουν στο νοσοκομείο, και εκθέτουν όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, την περασμένη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, φοιτητής του ΕΚΠΑ έπεσε θύμα ληστείας. Μαχαιρώθηκε από τρία άτομα και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Την επόμενη ημέρα, τα ίδια άτομα προπηλάκισαν και έβρισαν τον αναπληρωτή καθηγητή όταν τους ζήτησε να φύγουν από το πανεπιστημιακό γήπεδο του τένις. Δύο φύλακες προσέτρεξαν στο σημείο από το πανεπιστημιακό γυμναστήριο και τον έσωσαν από τα χειρότερα, σημειώνει στην επιστολή του ο καθηγητής.

Εν τω μεταξύ, φοιτητής που έπεσε θύμα επίθεσης την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρει στα Foititikanea.gr:

«Μου επιτέθηκαν δύο άτομα στην Πανεπιστημιούπολη και μου άνοιξαν την τσάντα υπό την (λεκτική) απειλή μαχαιριού.. Μου πήραν κινητό, γυαλιά και λεφτά.. Στην Ασφάλεια, μου ανέφεραν ότι έχει γίνει και σε άλλους τρεις φοιτητές τις τελευταίες πέντε μέρες, δηλαδή συνολικά πέντε διαφορετικά συμβάντα μέσα σε πέντε ημέρες. Θέλω να τονίσω πως πρέπει να προσέχουν οι φοιτητές, γιατί υπάρχει κίνδυνος. Όπως σας είπα αυτά τα άτομα επιτίθενται εντός του Πανεπιστημίου σε περιοχές που έχει σκοτάδι, άρα οι φοιτητές δεν πρέπει να πηγαίνουν από εκεί. Εμένα, με πέτυχαν στα γήπεδα του τένις, για να καταλάβετε, στο στενό στην 1η Πανεπιστημιούπολη».
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->