Δελφίνι τρώει χταπόδι, το πληρώνει όμως με τη ζωή του!

- Ιανουαρίου 18, 2018
Το μαλάκιο κατάφερε να πνίξει το κήτος την ώρα που κατασπαραζόταν

Αυτό το γεύμα ήταν το τελευταίο για το δελφίνι, καθώς ο αντίπαλος αποδείχτηκε σκληρό καρύδι.

Δεν είχε ακούσει φαίνεται ποτέ τις παραινέσεις των ανθρώπινων μαμάδων στα παιδιά τους να μασούν καλά το φαγητό τους!

Ένα δελφίνι του Ινδο-Ειρηνικού Ωκεανού προσπάθησε λοιπόν να καταπιεί ένα χταπόδι αμάσητο στα ανοιχτά των ακτών της Αυστραλίας, μόνο που το μαλάκιο, την ώρα που περνούσε από τον οισοφάγο του θαλάσσιου θηλαστικού, σφήνωσε τα πλοκάμια του, πνίγοντας έτσι το δελφίνι.

Και έπειτα από έρευνα 2,5 ετών, οι ερευνητές του Murdoch University μας λένε πια πως «είναι το πρώτο δελφίνι που πεθαίνει με αυτόν τον τρόπο». Αυτό έδειξε τουλάχιστον η νεκροψία, όπως είπε ο ερευνητής Nahiid Stephens στο «National Geographic»: «Ήταν πραγματικά τεράστιο το χταπόδι, το τραβούσα και το τραβούσα και σκεφτόμουν ‘‘Ω Θεέ μου, συνεχίζει να βγαίνει!’’. [Το δελφίνι] αποδείχτηκε εξαιρετικά άπληστο και σκέφτηκε ‘‘ξέρεις τι; Θα το καταπιώ ολόκληρο’’».

dodllgphphiniiferer1

Κι όλο αυτό παρά το γεγονός ότι όπως μας λένε οι ερευνητές, η ανατομία των δελφινιών είναι τέτοια που τους επιτρέπει να καταπίνουν μεγαλύτερα ψάρια και να μπορούν να αναπνέουν ταυτοχρόνως.

Η νεκροψία έδειξε ωστόσο πως αυτό το χταπόδι πρόλαβε να βάλει το πλοκάμι του στον λάρυγγα του δελφινιού, μετατρέποντάς το από θύτη σε θύμα…
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->