Ξέσπασε ο Χατζηνικολάου για το Phylax: «Σατανικοί μαλάκες αυτοί που το έριξαν»

- Ιανουαρίου 18, 2018
Δεν μπορούσε να κρύψει την οργή του ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου για την αποκαθήλωση του αγάλματος Phylax που κάτοικοι της περιοχής του Παλαιού Φαλήρου -κατά τα φαινόμενα- έριξαν από το βάθρο του το βράδυ της Τετάρτης.

Στην διάρκεια της εκπομπής του στον Real FM, ο Νίκος Χατζηνικολάου, ξέσπασε λέγοντας:
«Μόνο κρετίνους μπορεί να χαρακτηρίσει αυτούς που έριξαν το άγαλμα, αυτούς που πήγαν και το θύμιαζαν πριν. Μιλάμε για ηλιθίους και πραγματικά είναι πάρα πολύ ανησυχητικό ότι υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι στην ελληνική κοινωνία. Τρομάζει εμάς τους υπόλοιπους αυτό», ενώ αναφερόμενος στον δημιουργό του γλυπτού, Κωστή Γεωργίου, τόνισε ότι «βιώνει περίοδο τεράστιας στενοχώριας. Θέλω να του πω δεν αξίζει να στενοχωριέται για ηλιθίους».

Ο γνωστός δημοσιογράφος συνέχισε να εκφράζει την οργή του, τονίζοντας ότι «έβγαλαν το συμπέρασμα ότι είναι σύμβολο του σατανά ο phylax επειδή είναι κόκκινο. Έχετε δει πόσα από τα αγάλματα του συγκεκριμένου γλύπτη είναι κόκκινα; Το 80% είναι κόκκινα. Έχετε δει τις μορφές ζώων έξω από το μουσείο στο Πεκίνο; Λοιπόν τι είναι; Η σατανική αγελάδα; Ο σατανικός ακροβάτης; Σατανικοί μαλάκες μάλλον είναι. Σατανικοί μαλάκες αυτοί που προσπαθούν να απαξιώσουν το σημαντικό αυτό και μεγάλο έλληνα καλλιτέχνη»,

Παράλληλα, με περισσή ειρωνία επισήμανε ότι «βέβαια πρέπει να τους δώσω και ένα bonus σε αυτούς τους βλάκες, σε αυτούς του ηλιθίους. Κατάφεραν να κάνουν γνωστό αυτόν τον καλλιτέχνη που είναι γνωστός στα πέρατα του κόσμου αλλά εδώ στην Ελλάδα δεν του έχουμε δώσει την αξία που του πρέπει» για να καταλήξει -με απελπισία…- τονίζοντας ότι «μιλάμε δυστυχώς για μεσαίωνα».
Ακούστε το σχόλιο του Νίκου Χατζηνικολάου:


 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->