Πέντε ετών κοριτσάκι πέθανε γιατί άργησε 10 λεπτά στο ραντεβού με την γιατρό κι εκείνη αρνήθηκε να το εξετάσει

- Φεβρουαρίου 28, 2018
Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία ο τραγικός θάνατος ενός παιδιού, ηλικίας μόλις 5 ετών, το οποίο δεν εξετάστηκε από την οικογενειακή γιατρό επειδή άργησε 10 λεπτά στο προκαθορισμένο ραντεβού.

Η μικρή Έλι-Μέι Κλαρκ υπέφερε από σοβαρή μορφή άσθματος. H μητέρα είχε κλείσει ραντεβού με τον οικογενειακό γιατρό αφού εκείνη τη μέρα το παιδί της είχε τεράστιο πρόβλημα αναπνοής και δεν μπορούσε ούτε καν να περπατήσει.


Η μητέρα και η μικρή Έλι έφτασαν στην κλινική του Νιούπορτ, στη νότια Ουάλια, για το ραντεβού της με την γιατρό Τζοάν Ρόου. Περίμεναν στην ουρά της ρεσεψιόν για τουλάχιστον 10 λεπτά. Η δρ. Ρόου τηρεί κατά γράμμα τον κανόνα των «10 λεπτών» και αρνήθηκε να εξετάσει το παιδί ή να συμβουλευτεί το ιατρικό ιστορικό του.Η κ. Κλαρκ γύρισε άπραγη με την κόρη της στο σπίτι. Κάθε 10 με 15 λεπτά η μητέρα τσέκαρε το παιδί της και κάθε 30 λεπτά του έδινε να εισπνεύσει το σπρέι. Ξαφνικά το βράδυ η Έλι ξεκίνησε να βήχει. «Έτρεξα στο δωμάτιο για να της δώσω το σπρέι. Άνοιξα το φως και είδα το παιδί να έχει γίνει μοβ. Κάλεσε αμέσως το 166». Η μικρή Έλι ξεψύχησε στο νοσοκομείο.

Οι αρμόδιες αρχές διενεργούν έρευνα για τη στάση της γιατρού και για την ευθύνη που φέρει για το θάνατο της 5χρονης Βρετανής.

 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->