Κοζάνη: Ανάβουν φωτιές τα πρόστιμα για τον αντικαπνιστικό νόμο – Ξεσπάσματα μέσα και έξω από καφετέριες!

- Φεβρουαρίου 28, 2018
Ο αντικαπνιστικός νόμος έφερε πρόστιμα και στην Κοζάνη. Οι ιδιοκτήτες καφετεριών ζητούν να αλλάξει ο νόμος, που όπως λένε τους καταστρέφει...

Τεράστια πτώση του τζίρου, ως απόρροια εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στην Κοζάνη μετά τους ελέγχους που γίνονται την τελευταία εβδομάδα και τα πρώτα πρόστιμα που έχουν ήδη βεβαιωθεί, επισημαίνουν  οι ιδιοκτήτες καφετεριών της πόλης.

Σε γενική συνέλευση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην Κοζάνη, τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα, με τους επαγγελματίες να ζητούν αλλαγή του νόμου.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του σωματείου Καφετεριών Λεωνίδας Ρηγάκης, τόνισε πως τα μέλη του μετά από αλλεπάλληλα μηνύματα έκαναν γενική συνέλευση, με στόχο να τεθούν επί τάπητος οι διαπιστώσεις εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου και τα πρόστιμα που μπαίνουν βροχή.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι παραβάσεις βεβαιώνονται κανονικά, μόλις χθες βεβαιώθηκε παράβαση σε γνωστό καφέ στον έξοδο της πόλης , ενώ κλιμάκια βγαίνουν συνεχώς για ελέγχους όλες της ώρες της ημέρας, πρωί, απόγευμα αλλά και βράδια! Τα πρόστιμα που πέφτουν σαν καμπάνες στα καταστήματα, αφορούν 50 ευρώ στον καπνιστή και 500 στον επιχειρηματία, με τους τελευταίους να ζητούν αυτό να αλλάξει!

«Ο νόμος εφαρμόζεται, δεν έχουμε τασάκια στα μαγαζιά μας αλλά οι συνάδελφοί μας είναι εξαγριωμένοι. Καταγράψαμε τις απόψεις τους, όπου ζητούν να αλλάξει ο νόμος», σημείωσε ο κ. Ρηγάκης. Προσέθεσε πως υπάρχει αδυναμία στην εφαρμογή του, γιατί οι καταστηματάρχες πολλές φορές τσακώνονται με τους πελάτες που ανάβουν τσιγάρο στον καφέ!

Από την άλλη, ο κόσμος διαμαρτύρεται, σημειώνει ο ίδιος, λέγοντας πως κάποιες φορές η εφαρμογή του νόμου είναι εύκολη και κάποιες άλλες δύσκολη λόγω της άρνησης που συναντούν από πελάτες που θέλουν να καπνίζουν.
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->