Τσίπρας σε Ερντογάν: Θέτεις σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές - ΒΙΝΤΕΟ

- Φεβρουαρίου 15, 2018
Φαντασιώνονται όσοι μιλούν για γκρίζες ζώνες» - Ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις στο Αιγαίο

Ξεκάθαρη απάντηση στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε την Πέμπτη (15/02) από το υπουργείο Ναυτιλίας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση απαντά στη θρασυδειλία, «με γενναιότητα και ψυχραιμία» και καλώντας τη γείτονα χώρα να εγκαταλείψει την άγονη και ανούσια οδό των αμφισβητήσεων σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει την παραμικρή αμφισβήτηση επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, και συμπλήρωσε σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο: «Η Ελλάδα δεν παίζει παιχνίδια. Είναι στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ, αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια αποσταθεροποιημένη περιοχή. Σίγουρα αυτό κάποιους τους ενοχλεί. Τους καλούμε να συμβιβαστούν με αυτή την πραγματικότητα».

Μιλώντας στο υπουργείο Ναυτιλίας, ενώπιον της ηγεσίας και της δύναμης του Λιμενικού Σώματος, ο πρωθυπουργός τόνισε προς την τουρκική πλευρά ότι η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει καμία αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της.
«Το πρόσφατο περιστατικό με το "Γαύδος" ήταν αποτέλεσμα μιας απολύτως ανεύθυνης στάσης της τουρκικής ακτοφυλακής, που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε δε πως «όσοι φαντασιώνονται γκρίζες ζώνες, να θυμούνται ότι οι προκλήσεις και η επιθετική ρητορική εναντίον κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στρέφονται εναντίον ολόκληρης της ΕΕ».

Τσίπρας στο πλήρωμα του «Γαύδος»: Επιδείξατε ψυχραιμία και γενναιότητα

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, επισκέφθηκε το θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και απηύθυνε συγχαρητήρια στον κυβερνήτη και το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού «Γαύδος» για την ψυχραιμία και τη γενναιότητα που επέδειξαν.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Ναυτιλίας 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->