Μilliyet: Άδεια από την Τουρκία που θα τρελάνει Ελλάδα και Κύπρο

- Φεβρουαρίου 27, 2018
Δημοσίευμα λέει ότι γερμανικό ερευνητικό σκάφος ζήτησε έγκριση από τη Τουρκία για έρευνα μεταξύ Κύπρου και Κρήτης

Άδεια από την Τουρκία ζήτησε γερμανικό ερευνητικό σκάφος για να διεξάγουν επιστημονικές έρευνες στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου σύμφωνα με την εφημερίδα Milliyet η οποία γράφει ότι χθες η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX μεταξύ Κρήτης και Κύπρου σε μια περιοχή 580 χιλιομέτρων προκειμένου να δώσει άδεια στο γερμανικό ερευνητικό σκάφος.

Το ΡΙΚ αναφέρει πως η Milliyet με τίτλο «Άδεια από την Τουρκία που θα τρελάνει Ελλάδα και Κύπρο», γράφει ότι το πλοίο «Maria S. Merian» ανήκει στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου και είναι ένα από τα πιο γνωστά ερευνητικά πλοία της Γερμανίας.

Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για μια περιοχή 580 χλμ μάκρους και 25 χιλιομέτρων πλάτους σε πεδίο ευθύνης της Κύπρου και της Ελλάδας (στην Πάφο από τα ανοιχτά της Κύπρου μέχρι τα ανοιχτά της Κρήτης), όπως αναφέρει Milliyet. Δεύτερη NAVTEX εκδόθηκε σε ενα περίδο 25 χμ νοτίως της Κρήτης. Το γερμανικό ερευνητικό σκάφος ζήτησε άδεια από Τουρκία για να κάνει έρευνα σε αυτή την περιοχή.

Η Milliyet αναφέρει ότι εξαιτίας των ΝΑVTEX που εξέδωσε η Τουρκία το τελευταίο διάστημα στην ίδια περιοχή, είχε εμποδίσει το ιταλικό γεωτρύπανο να διεξάγει έρευνες, ενώ Ελλάδα και Κύπρος παραπονέθηκαν στη Γερμανία και στις Βρυξέλλες για το γεγονός αυτό. Ωστόσο τώρα το γερμανικό πλοίο ζήτησε την άδεια της Τουρκίας για να προβεί στις δικές του έρευνες στην περιοχή.
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->