Στίβεν Χόκινγκ: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του κορυφαίου αστροφυσικού - Θα ταφεί κοντά στον Νεύτωνα και το Δαρβίνο

- Μαρτίου 31, 2018
Υπήρξε μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες της εποχής μας και ένα από τα κορυφαία «μυαλά» του τελευταίου αιώνα. Όπως ήταν επόμενο, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την κηδεία του Στίβεντ Χόκινγκ στο Κέμπριτζ αποτίοντας φόρο τιμής στον άνθρωπο που εκλαΐκευσε την επιστήμη όσο κανείς άλλος.

Αν και ο ίδιος δήλωνε άθεος, η πρώτη σύζυγός του Τζέιν και τα δύο του παιδιά, επέλεξαν μια θρησκευτική κηδεία για τον κορυφαίο επιστήμονα, προκειμένου να μπορέσουν να τον αποχαιρετίσουν οι αμέτρητοι θαυμαστές, φίλοι και συντοπίτες του όπως του αρμόζει.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε μαζικά και αυθόρμητα, όπως αποδεικνύει και το ζεστό χειροκρότημα μπροστά από το φέρετρο του Χόκινγκ. Το «παρών» έδωσαν και διάσημοι φίλοι του, όπως ο ηθοποιός Έντι Ρεντμέιν, που ερμήνευσε τον Στίβεν Χόκινγκ στην ταινία «Η θεωρία των πάντων» αποσπώντας ένα Όσκαρ α’ αντρικού ρόλου.

Jane Hawking (second right) the first wife of Prof Hawking and their children, Timothy (L) and Lucy (C)
Η κόρη του Στίβεν Χόκινγκ, Λούσι  

Όσο για τη Βρετανία, απέδωσε τις μέγιστες τιμές στον κορυφαίο επιστήμονα, που δεν διέπρεψε απλώς μέσα από τη δουλειά και το έργο του, αλλά αποτέλεσε ένα παράδειγμα ζωής για όλους, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των γιατρών από τη στιγμή που τον «χτύπησε» το ALS και τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Για αυτό και επιλέχθηκε ως τόπος τελευταίας κατοικίας για την τέφρα του το Αββαείο του Γουέστμινστερ, δίπλα ακριβώς από τους τάφους του Νέυτωνα και του Δαρβίνου.

Stephen Hawking sits on stage during an announcement of the Breakthrough Starshot initiative with investor Yuri Milner in New York April 12, 2016Actor Eddie Redmayne arrives at the serviceQueen guitarist Brian May and his wife, actress Anita Dobson Crowds lined the streets around the church as the funeral cortege arrivedFlowers outside the church
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->