Η Μυτιλήνη ξεκίνησε μποϊκοτάζ στις αγορές από Τουρκία

- Μαρτίου 09, 2018
Μόλις 70 άτομα μετακινήθηκαν σήμερα το πρωί για το Αϊβαλί με το πλοίο το οποίο συνδέει τη Μυτιλήνη με τις απέναντι μικρασιατικές ακτές και με το οποίο συνήθως κάθε Πέμπτη μεταφέρει πολλές εκατοντάδες άτομα, αφού στην τουρκική πόλη λειτουργεί το μεγάλο παζάρι της πόλης.

Πάντως, να σημειωθεί ότι η μείωση της κίνησης Μυτιληνιών για ψώνια στις απέναντι ακτές έχει μειωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο κόσμος που μετέβαινε κάθε Πέμπτη δεν ξεπερνούσε τα 250 άτομα τη φορά, ενώ την περασμένη Πέμπτη 1 Μαρτίου μετακινήθηκαν 118 άτομα.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Παναγιώτης Παπαρίσβας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Αθανάσιο Σιγρέκη, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της τουρκικής αγοράς και ιδιαίτερα τις επιπτώσεις εξαιτίας της επιδείνωσης των σχέσεων λόγω της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης διαβεβαίωσε κατηγορηματικά, ότι δεν υπήρξε επίσημη προτροπή εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου και η αντίδραση των πολιτών να απέχουν από την Τουρκική αγορά της περιοχής, ήταν απολύτως αυθόρμητη σαν ένδειξη συμπαράστασης.

«Περιμένουμε να δούμε τα αντανακλαστικά και την ευαισθησία της τοπικής κοινωνίας τις επόμενες μέρες», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης.
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->