Η Ένωση Ποινικολόγων βραβεύει την 14χρονη από την Ρόδο που έσωσε τα τρία παιδιά από την πυρκαγιά

- Απριλίου 13, 2018
Για την αυτοθυσία που επέδειξε και έσωσε τρία ανήλικα παιδιά

Η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων δώρισε εικόνα της Παναγίας στην 14χρονη που έσωσε από τις φλόγες τρία παιδιά.

Την πράξη αυτοθυσίας της 14χρονης Ροδίτισσας, η οποία έπεσε στις φλόγες για να σώσει τη ζωή τριών μικρών παιδιών που είχαν εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο σπίτι τους στ’ Αφάντου και κινδύνευαν να καούν ζωντανά, επιβράβευσε η Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων. Τα μέλη της πρόσφεραν στη θαρραλέα μαθήτρια της Γ’ γυμνασίου μία ασημένια εικόνα της Παναγίας για να την προστατεύει!

Ο ηρωισμός και η αυταπάρνηση που έδειξε η 14χρονη Βαρβάρα συγκίνησαν τόσο πολύ τους δικηγόρους της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή τη συμβολική πράξη.

Με βάση τις πληροφορίες, η εικόνα θα αποσταλεί τις προσεχείς μέρες στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, ο οποίος θα φροντίσει να παραδοθεί το δώρο στα χέρια της μαθήτριας!

Η μικρή Βαρβάρα σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στο πανελλήνιο όταν όρμησε μέσα στις φλόγες, με κίνδυνο της ίδιας της ζωής της, για να σώσει τρία αδελφάκια που κατοικούσαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου βρίσκεται και το δικό της σπίτι!

Η ίδια περιέγραψε πως, μόλις μύρισε καπνό, βγήκε από το ισόγειο όπου μένει για να δει από πού προερχόταν. Μόλις άκουσε παιδικές φωνές να ουρλιάζουν «φωτιά, φωτιά!», έτρεξε στη γειτονιά αναζητώντας βοήθεια, αλλά βρήκε μόνο έναν νεαρό και γύρισαν μαζί στο φλεγόμενο διαμέρισμα.

Αψηφώντας τον κίνδυνο για τη ζωή της, η 14χρονη μπήκε μέσα από ένα μικρό παράθυρο και οδήγησε τα παιδιά έξω, λίγο πριν το σπίτι καεί ολοσχερώς!
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->