Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Εύκολη Τούρτα κατσαρόλας με σοκολάτα και μπισκότα, χωρίς παντεσπάνι, έτοιμη σε 25 Λεπτά

Σοκολατένια απόλαυση χωρίς παντεσπάνι…!!!

Υλικά

– 2 κουβερτούρες μαύρες
– 1/2 πλάκα βιτάμ
– 1/2 κουτί γάλα εβαπορέ
– 1 πακέτο μπισκότα Παπαδόπουλου
– 1 μεσαίο κουτί κρεμά σαντιγί ψυγείου
– 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
– 3 κουταλιές σούπας κον φλάουρ
– 2 κουταλιές του γλυκού νες καφέ
– 1 πρέζα κανέλα

Εκτέλεση


– Σε κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ, το γάλα, την ζάχαρη τις σοκολάτες την κανέλα!!! Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα μπισκότα μας που τα έχουμε σπάσει κομμάτια με τα χεριά μας!! Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μόλις μαλακώσουν τα μπισκότα σε ένα μπολάκι βάζουμε μισό από το κουτί του γάλα νερό και διαλύουμε το κορν φλάουρ, το ρίχνουμε στο μίγμα μόλις πήξει σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νες καφέ ανακατεύουμε…..

– Σε τσέρκι βάζουμε στην βάση και στα τοιχώματα λαδόκολλα και ρίχνουμε το μίγμα……

– Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει…

– Όταν είναι έτοιμη την βγάζουμε από το τσέρκι μας, χτυπάμε την σαντιγί που την έχουμε βάλει νωρίτερα στο ψυγείο και την γαρνίρουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένα και ολόκληρα μπισκότα και σιρόπι καραμέλας ή όπως αλλιώς εσείς θέλετε…!!!

– Εγώ χτύπησα και εξτρά μια σαντιγί μόρφατ χάρτινη και σχεδόν ένα κουτί καραμελωμένα ζαχαρούχο και στόλισα από επάνω!!!

– Το ίδιο γλυκο γίνεται και σε ατομικά μπολάκια για πάρτι, γενέθλια και βάπτιση..!!

Gogo Samiou/»ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ».