Ουρανούπολη: Επιτάφιος με 80.000 πέρλες και 20.000 χρυσάνθεμα

- Απριλίου 06, 2018
Περισσότερες από 80.000 χάντρες και πέρλες και περίπου 20.000 χρυσάνθεμα – μινιατούρες χρειάστηκαν και φέτος για τον στολισμό του Επιταφίου της Ουρανούπολης, τον οποίο κάθε χρόνο φτιάχνουν με μεράκι οι γυναίκες του χωριού.

Όπως επισημαίνει το halkidikinews.gr, η ιδέα άρχισε πριν από 15 χρόνια από 4 γυναίκες, που με τη συναίνεση του ιερέα και τη βοήθεια κατοίκων της Ουρανούπολης στόλισαν έναν διαφορετικό επιτάφιο.Κάθε χρόνο το σχέδιο είναι διαφορετικό, εμπνευσμένο από βυζαντινά μοτίβα του Άγιου Όρος.

Το έθιμο του στολισμού του Επιταφίου στην Ουρανούπολη αρχίζει ένα μήνα νωρίτερα, όπου οι γυναίκες του χωριού διαλέγουν το σχέδιο και πιάνουν δουλειά στο σπίτι.Απόψε, κάτοικοι και επισκέπτες της Ουρανούπολης θα συμμετέχουν στην περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους του οικισμού, ενώ το Μεγάλο Σάββατο όλοι θα συγκεντρωθούν μπροστά από τον Πύργο του Προσφορίου στο λιμάνι για να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη».

Αποτέλεσμα εικόνας για ουρανούπολη επιτάφιοςΑποτέλεσμα εικόνας για ουρανούπολη επιτάφιοςΑποτέλεσμα εικόνας για ουρανούπολη επιτάφιοςΑποτέλεσμα εικόνας για ουρανούπολη επιτάφιος
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->