Ταριχεύτηκε ζωντανή όταν οι γιατροί μπερδεύτηκαν κι αντί για ορό της έβαλαν φορμαλδεϋδη

- Απριλίου 09, 2018
Μαρτυρικό θάνατο βρήκε μια νεαρή γυναίκα από τη Ρωσία, που λόγω ενός τραγικού ιατρικού λάθους ταριχεύτηκε ζωντανή έπειτα από χειρουργείο στη Μόσχα.

Με βάση πληροφορίες της Daily Mail, η 27χρονη Εκατερίνα Φεντιάεβα είχε επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης Ουλιανόβσκ (όπου διέμενε με τον σύζυγό της Ιγκόρ) για μια επέμβαση ρουτίνας. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι κατά την επέμβαση δεν παρουσιάστηκαν καθόλου επιπλοκές, λίγες ώρες αφότου βγήκε από το χειρουργείο η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε δραματικά εξαιτίας ενός ολέθριου ιατρικού λάθους.Όπως μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ, η νοσηλευτική ομάδα της κλινικής, αντί να χορηγήσει στη νεαρή γυναίκα ορό, της χορήγησε κατά λάθος διάλυμα φορμαλίνης. Το διάλυμα περιείχε τη γνωστή σε όλους μας φορμαλδεϋδη, που χορηγείται σε πτώματα ώστε να παρεμποδίσει την αποσύνθεσή τους. Παρά το γεγονός ότι το λάθος έγινε σύντομα αντιληπτό και ο τοξικός ορός αφαιρέθηκε, η ζημιά που είχε προκληθεί στον οργανισμό της νεαρής γυναίκας ήταν μη αναστρέψιμη.

Με βάση τα λεγόμενα της μητέρας της, η 27χρονη υπέφερε με φρικτούς πόνους για δύο 24ωρα προτού τελικά πέσει σε κώμα. Στη συνέχεια, οι γιατροί την σύνδεσαν σε μηχάνημα μηχανικής υποστήριξης της ζωής και χρειάστηκε αρκετές φορές να την επαναφέρουν, όταν σταματούσε η καρδιά της. Τελικώς, η θαρραλέα κοπέλα κατάφερε να ξυπνήσει από το κώμα έπειτα από μερικές ώρες, ωστόσο εξέπνευσε τελικά από πολυοργανική ανεπάρκεια.Όπως επισημαίνει η μητέρα της στην Daily Mail, η αδιαφορία των γιατρών τις πρώτες ώρες αφότου έγινε αντιληπτό το λάθος ήταν εγκληματική. Οι προσπάθειες τους να συγκαλύψουν την υπόθεση είχαν ως συνέπεια να καθυστερήσουν σημαντικά τα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρισκόταν, καταγγέλλει η γυναίκα που χαρακτηρίζει δολοφόνους τους γιατρούς του παιδιού της.

Η κηδεία της νεαρής γυναίκας πραγματοποιήθηκε χθές και οι αστυνομικές Αρχές της Μόσχας διεξάγουν έρευνα σχετικά με το περιστατικό.

 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->