Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

Κορμός σοκολάτας με μπισκότα, ξηρούς καρπούς και σταφίδες

Κορμός σοκολάτας με μπισκότα, ξηρούς καρπούς και σταφίδες

Ο τέλειος σοκολατένιος κορμός με μπισκότα digestive, με διάφορους ξηρούς καρπούς και ξανθές σταφίδες! Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ), για ένα αγαπημένο μικρών και μεγάλων γλύκισμα που θα το απολαύσετε όλες τις ώρες, σε όλες τις περιστάσεις με την οικογένειά σας και τους επισκέπτες σας!

Υλικά συνταγής

150 γρ. μπισκότα Digestive, χοντροκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού καρύδια, χοντροκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού φουντούκια, κομμένα στη μέση
1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα, κομμένα στη μέση
1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές
510 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας (70% κακάο), ψιλοκομμένη
20 κ.σ. (300 γρ.) βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/4 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε μια μακρόστενη βαθιά φόρμα με διάσταση βάσης 23×13 εκ. περίπου, τη στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος, φροντίζοντας να αφήσετε περιθώριο 3 εκ. περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας, και την αφήνετε στην άκρη.

Κόβετε τα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς σας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής, τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε και τις σταφίδες και τα ανακατεύετε καλά. Το αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα πυρίμαχο ή μεταλλικό μπολ για μπεν μαρί, ρίχνετε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το αλάτι, τα βάζετε σε μπεν μαρί (σε κατσαρολίτσα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς να ακουμπά στο νερό το μπολ με τη σοκολάτα) και ανακατεύετε περιστασιακά μέχρι να λιώσουν τα υλικά και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί.

Ρίχνετε τα 3/4 της ποσότητας της λιωμένης σοκολάτας-βουτύρου μέσα στο μπολ με το μείγμα ξηρών καρπών-μπισκότων, τα ανακατεύετε απαλά να αναμειχθούν καλά και στη συνέχεια τα αδειάζετε μέσα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνειά τους.

Το αφήνετε στη άκρη. Περιμένετε για 20 λ να κρυώσει και σταθεροποιηθεί ελαφρώς το υπόλοιπο 1/4 της ποσότητας της λιωμένης σοκολάτας (για να μπορέσετε να τη χειριστείτε καλύτερα), στη συνέχεια την απλώνετε στη φόρμα πάνω από το γλυκό σας και με ένα μαχαίρι ή κουταλάκι διαμορφώνετε κορυφές στη σοκολάτα, όπως αυτές στη φωτογραφία, για να τη διακοσμήσετε.

Καλύπτετε το γλυκό σας με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 8 περίπου ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ, προκειμένου να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά. ½-1 περίπου ώρα (ανάλογα με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος) πριν σερβίρετε το γλυκό σας, το βγάζετε από το ψυγείο και το αφήνετε να μαλακώσει ελαφρώς.

Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.