Ίσως οι Αμβρόσιοι αυτού του κόσμου πρέπει να ακούσουν αυτόν τον ιεράρχη

- Απριλίου 05, 2018
Υπάρχουν ιεράρχες σαν τον Αμβρόσιο και τον Σεραφείμ, υπάρχουν όμως και ορισμένοι σαν τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο ο οποίος σε συνέντευξή του στο Κρήτη TV απέδειξε με τον λόγο του πως υπάρχει και η άλλη Εκκλησία. Εκείνη που πραγματικά δέχεται και μοιράζει αγάπη και ίσως στο τέλος μπορεί να λειτουργεί ευεργετικά.

Διαφοροποιούμενος εντελώς από τους φονταμενταλιστές μητροπολίτες Αιγίου και Πειραιώς, αλλά κι από την ίδια την Εκκλησία της Ελλάδος που έχει φροντίσει με τη στάση της όχι απλά να τους καλύψει αλλά και να τους ενισχύσει, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής δήλωσε:

«Λυπάμαι ειλικρινά που υπάρχουν ιεράρχες γιατί δεν βγήκαν ποτέ έξω από το περιβάλλον που ζουν. Γιατί ζουν εκ του ασφαλούς. Διότι δεν έζησαν τις δυσκολίες, τις πείνες, να μένεις το βράδυ σε μια καλύβα, να μην ξέρεις το αύριο που σε πάει. Και δίπλα σου δεν θα δεις διακόνους να σε θυμιάζουν, αλλά θα δεις πεινασμένα παιδιά που σε κοιτάζουν προβληματισμένα, δακρυσμένα στα μάτια και ξέρεις ότι όταν τα πάρουν οι γονείς τους για να δουν ένα καλύτερο αύριο κάπου αλλού, ίσως δεν θα ξαναγυρίσουν στα σπίτια τους».

Συνεχίζοντας τον λόγο του και ερωτηθείς για την ομοφυλοφιλία ο πατριάρχης διερωτήθηκε: «ποιος είμαι εγώ που θα καταδικάσω αυτούς τους ανθρώπους;» καταλήγοντας: «εμείς δεν καταδικάζουμε, γιατί όλοι είναι πλάσματα του Θεού».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->