Τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα πτι-μπερ!

- Απριλίου 15, 2018
Είναι πεντανόστιμα!

Μια εξαιρετικά εύκολη και πολύ γευστική συνταγή για τρουφάκια. Χρησιμοποιούμε ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα πτι-μπερ και το αποτέλεσμα είναι τέλειο!

Για τα τρουφάκια θα χρειαστείτε

1/2 πακέτο ‏μπισκότα τύπου πτι μπερ
λίγα ‏φουντούκια (μία χούφτα) ή αμύγδαλα
1 κουτάκι ‏ζαχαρούχο (τετρακόσια γραμμάρια,το κανονικό μέγεθος)
3 κ.σ. ‏κακάο
1 κ.σ. ‏βούτυρο
1 κ.σ. ‏λικέρ γκράντ μαρνιέ (ή όποιο άλλο προτιμάτε)
‏Τρούφα για την επικάλυψη

Εκτέλεση

1. Θρυμματίζετε τα μπισκότα.
2. Βάζετε στην φωτιά ένα κατσαρολάκι με το ζαχαρούχο και το βούτυρο.
3. Προσθέτετε σιγά σιγά το κακάο και το λικέρ και παράλληλα ανακατεύετε συνεχόμενα για δέκα λεπτά μέχρι να πείξει το μείγμα.
4. Το αφήνετε να κρυώσει στο ψυγείο για ένα πεντάλεπτο ή περισσότερο,βαν χρειαστεί.
5. Όταν σταθεροποιηθεί, προσθέτετε τα μπισκότα και τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα.
6. Πλάθετε μπαλάκια και τα ρολάρετε στην τρούφα.
7. Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->