Νόμιζαν πως ήταν τρελή που μετακόμισε σε γκαράζ. Μόλις δείτε πώς είναι μέσα, θα Ξετρελαθείτε!

- Απριλίου 19, 2018
Το να βρεις ένα αξιοπρεπές σπίτι είναι δύσκολο. Πρώτα, πρέπει να βρεις κάτι που να ταιριάζει στις ανάγκες σου, στο τρόπο ζωής και την οικογένεια σου. Αλλά μερικές φορές, είναι πολύ πιο εύκολο από ότι νομίζετε το να βρείτε το τέλειο μέρος – απλά πρέπει να κάνετε λίγη δουλειά.

Η σχεδιάστρια Whitney Leigh Morris και ο σύντροφος της Adam Winkleman αντιμετώπιζαν αυτό το θέμα. Αλλά βρήκαν μια λύση. Ωστόσο, ήταν οι μόνοι που πίστευαν ότι θα έπιανε!

Κι αυτό γιατί το ζευγάρι αποφάσισε να μετακομίσει σε ένα γκαράζ. Το 34 τ.μ. κτίσμα χρησιμοποιούνταν το 1920 σαν αυτόνομο γκαράζ και βρίσκεται κοντά στο κυρίως σπίτι.

Φυσικά, κανείς δεν πίστευε ότι θα έπιανε. Δεν χρειαζόταν περισσότερος χώρος για να καλύψει τις ανάγκες δύο ανθρώπων και δύο σκύλων; Αλλά αν υπάρχει κάτι που μας έχει μάθει αυτή η τάση των μικροσκοπικών σπιτιών είναι ότι σχεδόν τα πάντα μπορούν να μετατραπούν σε ένα όμορφο σπίτι.

Η Morris και ο Wilkleman συμφωνούν. Όπως λέει η Morris, “Δεν χρειάζεται να κάνουμε μεγάλη ζωή για να ζούμε όμορφα.”

Όταν δείτε το σπίτι τους, θα συμφωνήσετε απόλυτα!


Η Whitney Leigh Morris είναι σχεδιάστρια και μπλόγκερ και μένει στο Venice Canal District στο Λος Άντζελες. Συγκατοικεί με τον σύντροφο της, Adam Winkleman, και τα δύο σκυλιά τους, Stanlee και Sophee.


Αν και δεν φαίνεται από τις φωτογραφίες, το σπίτι τους έχει μέγεθος μόλις 34 τ.μ. – πραγματικά μικρό!

Στην πραγματικότητα, ο χώρος δεν προοριζόταν για σπίτι. Χτίστηκε το 1920 δίπλα σε ένα σπίτι και χρησιμοποιόταν σαν γκαράζ από τους ιδιοκτήτες.


Αλλά χάρη στο ταλέντο της στο σχέδιο, η Morris ανακάλυψε ότι μπορούσε να δημιουργήσει χώρο για όλη την οικογένεια, με κουζίνα, μπάνιο και σαλόνι, όλα μέσα στο μικροσκοπικό κτίσμα.


Όπως βλέπετε, οι μεγάλες πόρτες που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν σαν είσοδος για αυτοκίνητα και φορτηγάκια έχουν μετατραπεί σε παράθυρα που αφήνουν το φως του ήλιου να μπαίνει μέσα στο σπίτι. Αυτό το γραφείο είναι ο χώρος όπου δουλεύει η Morris και το έχει κάνει μικρό για να εξοικονομεί χώρο.

Ο καθρέφτης στον τοίχο κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος αντανακλώντας το φως. Ακόμα και αν το σπίτι σας δεν είναι μικρό, αυτό το κόλπο είναι τέλειο για κάθε δωμάτιο!


Το σαλόνι μετατρέπεται σε τραπεζαρία προσθέτοντας απλά ένα τραπεζομάντιλο στο τραπέζι.


Η κουζίνα φτιάχτηκε στο πίσω μέρος και ο γωνιακός καναπές βοηθά στον διαχωρισμό των δύο χώρων χωρίς να τους κλείνει.


Το υπνοδωμάτιο είναι χωριστό από το υπόλοιπο σπίτι και έχει πολλά ράφια που προσφέρουν άφθονο αποθηκευτικό χώρο. Φαίνεται ότι τα σκυλάκια το εγκρίνουν.


Το σπίτι διαθέτει ακόμα και αυλή, με πολλά φυτά και φωτάκια που δίνουν μια χαλαρή ατμόσφαιρα.

Είναι το τέλειο μέρος για μια ζεστή βραδιά.

Το μικροσκοπικό σπίτι της Morris είναι απόδειξη ότι δεν χρειάζεται ένας μεγάλος χώρος για ένα έχετε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Με προσεκτικό σχεδιασμό, ακόμα και ένα μικροσκοπικό σπίτι θα φαίνεται πολυτελές. Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες και συμβουλές διακόσμησης στην ιστοσελίδα και στο μπλογκ της Morris.
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->