Αυτό το παιδί παλεύει για τη ζωή του από ένα λάθος που κάνουμε όλοι μας όταν αρχίζουν οι ζέστες

- Απριλίου 30, 2018
Σαν γονείς, δεν μπορούμε να ζούμε τις ζωές μας με τον φόβο, αλλά μπορούμε να προειδοποιήσουμε άλλους γονείς όταν τα παιδιά μας παθαίνουν έναν ατύχημα ή αρρωσταίνουν ενώ θα μπορούσε να αποφευχθεί.

Η ανάρτηση μίας μητέρας στο Facebook έγινε viral αφού το παιχνίδι της κόρης της στην πισίνα με ένα σωσίβιο οδήγησε σε μία θανατηφόρα ασθένεια.

Η Lacey Grace, που έγραψε την ανάρτηση, θέλει οι γονείς να μάθουν όχι τόσο για το σωσίβιο, αλλά για το τι μπορεί να κάνει το νερό στα πνευμόνια ενός ανθρώπου, ακόμα και αν φαίνονται μια χαρά.

Είπε πως ήταν μία παρόμοια ανάρτηση μίας άλλης μητέρας που την έκανε να πάει σε γιατρό την κόρη της και έτσι ήθελε και εκείνη με την σειρά της να πει σε όλους τι τους συνέβη.

Είπε:

«Σκέφτηκα αν αξίζει να κάνω αυτή την ανάρτηση και στο τέλος της μέρας βλέπω ότι είμαι εδώ που είμαι από κάτι που ανάρτησε μία άλλη μητέρα πέρυσι. Εάν έτσι σώσω έστω και ένα παιδί, τότε αξίζει.»

Η Elianna έπαιζε στην πισίνα με ένα σωσίβιο το Σάββατο και όπως πολλά παιδιά κάνουν φυσούσε από την μία του πλευρά και το νερό έβγαινε από την άλλη. Σε μία στιγμή που πήγε να φυσήξει, κάποιος φύσηξε από την άλλη πλευρά και το νερό μπήκε στον λαιμό της.

Έκανε αμέσως εμετό και δεν είχε κάποιο παράξενο σύμπτωμα μισή ώρα μετά το συμβάν. Την επόμενη μέρα ήταν πάλι μια χαρά. Την Δευτέρα όμως ανέβασε πυρετό. Τα παιδιά ανεβάζουν συχνά πυρετό, δεν είναι κάτι αφύσικο.

Την Τρίτη κοιμόταν σχεδόν όλη τη μέρα αλλά και πάλι δεν φαινόταν πολύ άσχημα. Την έστειλα στο σχολείο την Τετάρτη αλλά μου είπαν το απόγευμα πως είχε πάλι πυρετό.

Σκεφτόμουν την σκηνή στην πισίνα και θυμήθηκα μία ιστορία που είχα διαβάσει με ένα παιδί από το Τέξας που είχε πεθάνει αφού εισέπνευσε νερό πισίνας και δεν είχε πάει στον γιατρό. Δεν θα άφηνα την Elianna να πάθει το ίδιο.

Πήγαμε στα επείγοντα από το σχολείο ελπίζοντας οι γιατροί να μας δώσουν καλά νέα. Εκεί όμως μας είπαν να πάμε στην εντατική όσο πιο γρήγορα γινόταν. Η καρδιά της πήγαινε σαν τρελή, το οξυγόνο ήταν χαμηλά και το δέρμα της είχε αρχίσει να γίνεται μωβ, κάτι που έδειχνε πως είχε χημική μόλυνση.

Οι ακτινογραφίες έδειξαν πως είχε πάθει μόλυνση και είχε φλεγμονές από τα χημικά της πισίνας. Δύο ώρες μετά την μετέφεραν με ασθενοφόρο σε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο για να μπορούν να την προσέχουν καλύτερα και ξεκίνησε την θεραπεία.

Τελικά είδαν πως είχε πάθει πνευμονία και την έβαλαν σε οξυγόνο. Της ξεκίνησαν και τα αντιβιωτικά και ήδη έχει δείξει μερικά σημάδια ανάκαμψης. Οι γιατροί μου έλεγαν πως εάν είχε αργήσει και άλλο να την πάω, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Εάν το παιδί σας εισπνεύσει νερό από πισίνα, σας συμβουλεύω να ζητήσετε άμεσα βοήθεια. Εάν την είχα πάει νωρίτερα, δεν θα χρειαζόταν να τα περάσει όλα αυτά. Εάν είχα αργήσει περισσότερο, πιθανώς τώρα να μην ήταν μαζί μου. Είναι πολύ τρομακτικό.

Προς το παρόν, πρέπει να προσευχηθούμε να δράσουν τα αντιβιωτικά και τα πνευμόνια της να βρουν έναν τρόπο να απομακρύνουν τα χημικά της πισίνας. Δεν ξέρουμε πόσο μακρύς θα είναι ο δρόμος αλλά είμαι ευγνώμον που διάβασα αυτό το άρθρο για το αγοράκι.

Οι γονείς πρέπει να βοηθούν τους άλλους γονείς και είναι σίγουρα μία από τις πιο θετικές πλευρές των social media. Ελπίζουμε η μικρή Elianna να αναρρώσει σύντομα!
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->