Δείτε γιατί ΠΡΕΠΕΙ να κοιμόμαστε γuμvoί κάθε βράδυ. – 9 Σπουδαία οφέλη για την υγεία μας

- Απριλίου 13, 2018
Πολλοί ερευνητές θεωρούν πως το να κοιμόμαστε γuμνοί είναι κάτι που όλοι πρέπει να δοκιμάσουμε. Σύμφωνα με εκείνους αυτό μας ωφελεί με πολλούς τρόπους.

Δείτε μερικούς από αυτούς:

1) Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
Εκτός από το ότι δεν χρειάζεται να ασχολήστε με το αν τα ρούχα σας είναι πολύ φαρδυά ή στενά, βοηθάει επίσης το σώμα να προσαρμόσει καλύτερα την θερμοκρασία. Έρευνες δείχνουν πως όταν κοιμόμαστε με χαμηλότερη θερμοκρασία αυτό μας βοηθάει να κοιμόμαστε καλύτερα και βαθύτερα.

2) Υγιέστερο Σπέpμα
Έρευνες έχουν δείξει πως οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν αρνητικά το σπέpμα.

3) Επαφή

Όταν κοιμόμαστε γuμνοί με τον σύντροφό μας, αυτό βοηθάει τον εγκέφαλο να απελευθερώσει περισσότερη οξυτοκίνη και έτσι να μειωθούν τα επίπεδα άγχους.

4) Μείωση του Πόνου
Αφού το να κοιμόμαστε γuμνοί μειώνει τις εντάσεις από το νευρικό σύστημα, αυτό μπορεί να βελτιώσει και την κυκλοφορία του αίματος και έτσι να μειωθεί ο πόνος.

5) Υγιέστερο Δέρμα, Μαλλιά και Σώμα
Αφού το δέρμα είναι εκτεθειμένο, μπορεί να απορροφήσει περισσότερα θρεπτικά  συστατικά και έτσι βελτιώνεται και ο μεταβολισμός. Επίσης, ενεργοποιούναι και οι σμηγματογόνοι αδένες και παράγουν αρκετό σμήγμα για τα μαλλιά και το δέρμα.

6) Ισορροπεί η Μελατονίνη και η Ορμόνη της Ανάπτυξης
Όταν κοιμόμαστε χωρίς ρούχα, αυτό ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματος και έτσι το σώμα μπορεί να παράγει πιο αποδοτικά μελατονίνη και ορμόνη της ανάπτυξης.

7) Ρυθμίζει τα επίπεδα κορτιζόλης
Όταν κοιμόμαστε με ρούχα, η θερμότητα μπορεί να παγιδευτεί στο σώμα και έτσι να αυξηθεί η ένταση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγή κορτιζόλης.

8) Αποτρέπει τον σχηματισμό βακτηρίων στα γεννητικά όργανα
Αφού τα βακτήρια ευδοκιμούν σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα, το να κοιμόμαστε χωρίς ρούχα ουσιαστικά μειώνει την συγκέντρωσή τους στις ευαίσθητες περιοχές.

9) Δίνει στο Σώμα σας μία ευκαιρία να Αναπνεύσει
Το σώμα καλύπτεται με στρώματα από ρούχα συνέχεια και είναι καλό για το δέρμα να το αφήνουμερ μερικές φορές να πάρει αέρα.

Εσείς το γνωρίζατε;
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->