Γυναίκα υιοθέτησε 7 μηνών κopιτσάκι και το ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου δύο ώρες αφότου το πήρε στο σπίτι της

- Μαΐου 29, 2018
Μια γυναίκα αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης αφού σκότωσε την υιοθετημένη κόρη της δύο ώρες αφότου οι κοινωνικοί λειτουργεί την άφησαν μόνη με το μωρό.

Η 35χρονη Jennifer Crichton, από το Lancashire, άφησε την 7 μηνών κόρη της Amelia με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, όπως αιμορραγία στον εγκέφαλο και κάταγμα κρανίου.

Στην Crichton δόθηκε η άδεια να προσέχει την 7 μηνών Amelia, στο πλαίσιο ενός προγράμματος φροντίδας που σχεδιάστηκε από το συμβούλιο του Lancashire County και ανατέθηκε σε έναν τοπικό φορέα παροχής κοινωνικής μέριμνας.

Όταν ερωτήθηκε από την κοινωνική λειτουργό της αν θα αναλάβει τη σίτιση του μωρού, η Crichton απάντησε: «Όχι, εσύ θα το κάνεις αυτό» και πήγε να κάνει τσιγάρο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικαστηρίου.


Εκείνη τη νύχτα η κοινωνική λειτουργός την άφησε μόνη της με το παιδί και μέσα σε δύο ώρες η Crichton είχε επιτεθεί στην Amelia στο σπίτι της.

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε τη δολοφονία και προσπάθησε να κατηγορήσει τον πατέρα του παιδιού, τον Richard Sheppard.

Η μητέρα, η οποία έχει ήδη τέσσερα παιδιά, είπε σε μία κοινωνική λειτουργό: «Είμαι καλή μητέρα».

Η κριτική επιτροπή αφού άκουσε τις δηλώσεις την καταδίκασε μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες.


Έξω από το δικαστήριο, ο κ. Sheppard δήλωσε: “Είμαι σοκαρισμένος. Αυτό κατέστρεψε τη ζωή μου. Προσπάθησε να μου τη στήσει.”

Η γιαγιά της Amelia και μητέρα του κου Sheppard, Sally Quested, είπε: “Η Amelia πάλεψε για να ζήσει όμως η μητέρα της τη σκότωσε.”

Πιστεύεται ότι η κατηγορούμενη ήθελε την Amelia απλά για να αποκτήσει σπίτι.

Το παιδί, που γεννήθηκε στις 24 εβδομάδες και ζύγιζε μόλις 570 γραμμάρια, είχε περάσει έξι μήνες σε ειδική φροντίδα λόγω του ότι γεννήθηκε πρόωρα.

Αλλά μετά την απόρριψη από τους γονείς της πήγε να ζήσει με την κατηγορούμενη στο πλαίσιο ενός «σχεδίου φροντίδας» με τη βοήθεια εργαζομένων που έμειναν όλη τη νύχτα στο σπίτι της και μείωναν σταδιακά τις ώρες παραμονής τους εκεί.


Στις 19 Απριλίου του περασμένου έτους, μία κοινωνική λειτουργός πήγε στο σπίτι της Crichton.

Το βράδυ, όταν η εργαζόμενη υποστήριξε ότι η Crichton έπρεπε να αναλάβει τη σίτιση του παιδιού, η μητέρα απάντησε: «Όχι, εσύ να το κάνεις» και πήγε έξω για τσιγάρο.

Στις 11 μ.μ. έφυγε η υπάλληλος και η Amelia φαινόταν μια χαρά μέχρις ότου μια ώρα και 20 λεπτά αργότερα η Crichton κάλεσε ένα ασθενοφόρο.

Το νοσοκομειακό προσωπικό κατόρθωσε να επαναφέρει στη ζωή την Amelia στο δρόμο προς το Νοσοκομείο Royal Preston, αλλά αμέσως μεταφέρθηκε στην εντατική του Νοσοκομείο Παίδων του Manchester.

Η Crichton δεν έδωσε καμία εξήγηση για τους τραυματισμούς της κόρης της.

Δύο μέρες αργότερα, αφού οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Amelia δεν θα ανακάμψει από τους «καταστροφικούς» τραυματισμούς του εγκεφάλου της, η μηχανική υποστήριξη αποσυνδέθηκε στις 8:15 μ.μ. της 21ης Απριλίου του 2017 και το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή 20 λεπτά αργότερα.

Οι ιατροδικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το παιδί είχε υποστεί μια “βiαιη επίθεση.”

Η Crichton αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης για δολοφονία, ενώ το ελάχιστο όριο θα οριστεί αφού ο δικαστής ακούσει τα αποτελέσματα της ψυχιατρικής έκθεσης της κατηγορούμενης.
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->