Μαντούμου Γκασάμα: Η σκληρή ζωή του παράτυπου μετανάστη που η μοίρα ήθελε να γίνει ήρωας σε μία ημέρα

- Μαΐου 29, 2018
Διεθνές ενδιαφέρον και θαυμασμό προκάλεσε η κίνηση του 22χρονου Μαντούμου Γκασάμα να σκαρφαλώσει ως τον 4ο όροφο για να σώσει ένα 4χρονο αγοράκι το οποίο κρεμόταν στο κενό.

Έπειτα από από την ηρωική του πράξη, ο Μαμούντου όχι μόνο έχει γίνει διεθνώς γνωστός με το παρατσούκλι Spiderman, αλλά έλαβε και την γαλλική υπηκοότητα και πρόσληψη στην Πυροσβεστική ύστερα από συνάντηση την οποία είχε με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμαννουέλ Μακρόν.

Η απόφαση του να σκαρφαλώσει με γυμνά χέρια έως τον 4ο όροφο ήταν αδιαμφισβήτητα μία πράξη ηρωισμού την οποία σπάνια θα δει κανείς, ωστόσο δεν ήταν ίσως τίποτα σε σύγκριση με αυτό το οποίο προηγουμένως υπέμεινε έτσι ώστε να φτάσει από το Μάλι στην Γαλλία.

Ο ίδιος μοιράστηκε την ιστορία του στο γαλλικό κανάλι ειδήσεων BFM ΤV, δίνοντας έτσι άλλο ένα μήνυμα, εκείνο της ανθρωπιάς.

«Έφυγα από το Μάλι πριν από πολύ καιρό, περνώντας από τη Μπουρκίνα Φάσο και τη Νιγηρία. Ήταν πολύ δύσκολο.

Εφτασα στην Ιταλία αφού όμως πέρασα αρκετές μέρες μέσα σε ένα σκάφος που πήρα από τη Λιβύη».

Ηταν απαίσια στην βάρκα, υπήρχαν  πολλοί σαν εμάς, πάρα πολλοί άνθρωποι.

Τελικά έφτασα στη Γαλλία τον Σεπτέμβριο του 2017. Από τότε ζω σε έναν ξενώνα στο Montreuil, ένα προάστιο στα νοτιοδυτικά του Παρισιού», δήλωσε ο Μαμούντου περιγράφοντας κατόπιν πως αποφάσισε να ανέβει και να σώσει το αγοράκι.

O 22χρονος μετανάστης  απλά έτυχε να βρεθεί έξω από το κτίριο και όταν είδε την ταραχή και τα ουρλιαχτά των ανθρώπων οι οποίοι κοίταζαν το αγόρι να κρέμεται στο κενό αποφάσισε να αναλάβει δράση.


«Έβλεπα όλους αυτούς τους ανθρώπους να φωνάζουν και τα αυτοκίνητα να κορνάρουν. Σκαρφάλωσα έτσι και, ευχαριστώ τον Θεό, έσωσα το παιδί», δήλωσε ο νεαρός.

Σχετικά με το πως αισθάνθηκε έπειτα από το περιστατικό της διάσωσης, ο ίδιος εξομολογήθηκε «Αισθάνθηκα φοβισμένος όταν έσωσα το παιδί, μετά πήγαμε στο σαλόνι, άρχισα να τρέμω, δύσκολα μπορούσα να σταθώ όρθιος, έπρεπε να καθίσω» συμπλήρωσε.

Στη συνάντησή του με τον Μακρόν τη Δευτέρα, ο Γκασάμα περιέγραψε στον Γάλλο πρόεδρο όλα όσα είχαν συμβεί.

«Ετρεμα, δεν μπορούσα να το πιστέψω», δήλωσε.

Ο Μακρόν με τη σειρά του ρώτησε πως είναι η κατάσταση του παιδιού.

«Εκλαιγε και τα πόδια του είχαν τραυματιστεί», συμπλήρωσε ο ίδιος για να ακούσει το «Μπράβο» από τον Μακρόν.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος ανακοίνωσε πως  ο Γκασάμα θα πάρει τη γαλλική ιθαγένεια και θα γίνει μέλος στη γαλλική πυροσβεστική υπηρεσία.

«Έχετε γίνει παράδειγμα επειδή σας έχουν δει εκατομμύρια άνθρωποι, ο λαός είναι ευγνώμων», είπε χαρακτηριστικά ο Μακρόν στον 22χρονο μετανάστη.

Επιβεβαιώνοντας ότι ο 22χρονος θα γίνει Γάλλος πολίτης, ο Μακρόν σημείωσε: «Ακόμα κι αν δεν σκεφτήκατε τι κάνατε, ήταν μια πράξη θάρρους και δύναμης που κέρδισε το θαυμασμό όλων».

Παρόλα αυτά, το γεγονός πως ο 22χρονος θα γίνει Γάλλος πολίτης διχάζει τη Γαλλία.
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->