Κοτζιάς για τα επεισόδια στις Πρέσπες: «Από το 1 εκατομμύριο διαμαρτυρόμενους φτάσαμε μόνο στους 4.000»

- Ιουνίου 17, 2018
Για τα επεισόδια τα οποία έλαβαν χώρα σήμερα στο Πισοδέρι έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θίγοντας το θέμα του πλήθους που διαμαρτυρήθηκε κατά της υπογραφής της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Το ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου Δ. Μακεδονίας, όπου εκφράζεται η διαφωνία στη συμφωνία, που υπεγράφη, σχετική με την ονομασία της ΠΓΔΜ, παρέδωσε στον Υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, λίγο προτού αναχωρήσει, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Κοτζιά για τα επεισόδια στο Πισοδέρι μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ. Ο υπ. Εξωτερικών φάνηκε να μην το γνωρίζει αλλά ρώτησε πόσοι πολίτες συμμετείχαν και εάν ήθελαν να εμποδίσουν την υπογραφή της συμφωνίας. «Ηταν περίπου 4.000 και ήθελαν και να διαμαρτυρηθούν και ενδεχομένως να εμποδίσουν τη συμφωνία» απάντησε ο κ.Καρυπίδης. «Από το 1 εκατομμύριο, φτάσαμε στις 100.000 (σ.σ. αναφερόμενος στα συλλαλητήρια) και τώρα στις 4.000. Αυτό σημαίνει ότι ο λαός σπάει τα στερεότυπα που του έχουν δημιουργήσει» απάντησε ο Ν. Κοτζιάς. Εσπευσε δε να επιπλήξει τους ντόπιους που διαμαρτύρονται: «Εδώ οι ντόποιοι δεν πρέπει να διαμαρτύρονται, γιατί η μόνη ευκαιρία να βελτιώσουν τη ζωή τους είναι αυτή εδώ, η συνεργασία των τριών κρατών» δήλωσε.

Δείτε το σχετικό βίντεο:
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->