Ζωντανά το μπαράζ συλλαλητηρίων για την Μακεδονία

- Ιουνίου 06, 2018
Τα συλλαλητήρια ξεκίνησαν στις 19:30 σε 25 πόλεις της Ελλάδας. με επίκεντρο την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλέξανδρου, όπου η προσέλευση του κόσμου αναμένεται να είναι εντυπωσιακή.

Δείτε εικόνες και βίντεο από τα συλλαλητήρια στην Πέλλα:

Στη Λάρισα:

Στη Βέροια:

Στη Θεσσαλονίκη:

Στην Καστοριά:

Στην Καβάλα:

Και την Πτολεμαϊδα:


Πέρα από το κεντρικό συλλαλητήριο στην Πέλλα, παρόμοια συλλαλητήρια για την Μακεδονία θα λάβουν χώρα σε τουλάχιστον 25 πόλεις:

Μάλιστα μιλώντας στο protothema, ο Γιώργος Τάτσιος, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Οι πόλεις που θα γίνουν συλλαλητήρια έφτασαν τις 23. Στις πρώτες 13 που ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια έγινε συνεννόηση της «Επιτροπής Αγώνα» με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, οι οποίες στήριξαν εξ αρχής την προσπάθεια. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τοπικές Μητροπόλεις, που πραγματοποιούν μεγάλο αγώνα και παρακινούν τον κόσμο να παρευρεθεί στην κοντινότερη πόλη που θα γίνει συλλαλητήριο».

Εξηγώντας μάλιστα τον λόγο που λαμβάνουν χώρα σήμερα πολυάριθμα συλλαλητήρια ανά την επικράτεια και όχι ένα ή δύο μεγάλα, ο ίδιος πρόσθεσε:

«Η διασπορά των συλλαλητηρίων δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους και του πιο απομακρυσμένου σημείου της Ελλάδας να ξεσηκωθούν και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην υπεράσπιση της Ιστορίας και του μέλλοντος της Μακεδονίας μας».
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->