Χανιά: Έβαλε τον απατεώνα σπίτι της, τον κέρασε νερό και έπιασαν συζήτηση

- Ιουνίου 15, 2018
Έχουν αποθρασυνθεί Μέρα μεσημέρι στα Χανιά εξαπάτησαν γυναίκα

Μέχρι τώρα υπήρχε η εντύπωση ότι οι επιτήδειοι δράστες που ήθελαν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, στόχευαν κυρίως σε ηλικιωμένους της επαρχίας και χωριών της υπαίθρου των Χανίων θεωρώντας ότι είναι τα πιο εύκολα θύματα.

Δυστυχώς, θρασύτατοι απατεώνες δρουν απροκάλυπτα και χωρίς ενδοιασμό και σε κεντρικές συνοικίες με πολύ κόσμο και κίνηση και μάλιστα μέρα μεσημέρι.

Πριν από δυο μέρες μια ηλικιώμενη γυναίκα 85χρόνων έπεσε θύμα ενός απατεώνα στην περιοχή των Παχιανών σε κεντρικό σημείο. Ο άνδρας περίπου 60 ετών πήγε στο σπίτι της ηλικιωμένης και της είπε ότι η κόρη της οφείλει ένα ποσό στην εφορία. Για να μεσολαβήσει εκείνος προκειμένου να μην πάνε αυτόφωρο την κόρη, έπρεπε η 85χρονη να του δώσει χρήματα.

Η άτυχη γυναίκα, ευκολόπιστη όπως φαίνεται ότι ήταν και ανησυχώντας για το παιδί της, παρόλο που είχε συναντήσει την κόρη της περίπου μισή ώρα νωρίτερα, έδωσε στον απατεώνα 300 ευρώ. Εκείνος διαμαρτυρήθηκε ότι ήταν λίγα και δεν έφταναν έτσι η ηλικιωμένη αναγκάστηκε να του δώσει και τα χρυσαφικά που φορούσε.

Μάλιστα, όλη αυτή την ώρα είχε βάλει η 85χρονη τον απατεώνα μέσα στο σπίτι της, του είχε δώσει και νερό να πιει και είχαν πιάσει συζήτηση με εκείνον να προσπαθεί προφανώς να εκμαιεύσει περισσότερα στοιχεία. Παράλληλα, προσποιήθηκε ότι μίλησε στο τηλέφωνο με την κόρη της.

Όταν εκείνος έφυγε σαν "κύριος" από το σπίτι της, η ηλικιωμένη επικοινώνησε τηλεφωνικά με την κόρη της ήταν όμως ήδη αργά.

Για μια ακόμα φορά καλούνται οι ηλικιωμένοι να προσέχουν ενώ καλό θα ήταν και τα παιδιά τους να ενημερώνουν συνεχώς τους ηλικιωμένους συγγενείς τους για τους τρόπους με τους οποίους κάποιος μπορεί να τους εξαπατήσει.
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->