Πώς να φτιάξετε ζουμερά κεφτεδάκια με ούζο και δυόσμο

- Ιουνίου 09, 2018
Τα κεφτεδάκια είναι το είδος ακριβώς του φαγητού που αδιαμαρτύρητα θα έτρωγε κανείς καθημερινά (παρέα με λίγες τηγανητές πατατούλες).

Στην παρακάτω απλή συνταγή, θα δείτε πώς να τους δώσετε μια διαφορετική νότα, προσθέτοντας ένα μόλις σφηνάκι ούζο και λίγο δυόσμο.

Δείτε και απολαύστε με δική σας ευθύνη:

Πώς να φτιάξετε ζουμερά κεφτεδάκια με ούζο και δυόσμο!

Τι θα χρειαστείτε


500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι

4 κουταλιές σούπας ξηρό τριμμένο δυόσμο

1 σφηνάκι ούζο

Αλάτι/ Πιπέρι


1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

1 αβγό

3/4 κούπας γαλέτα

Τι πρέπει να κάνετε

Στο μούλτι χτυπήστε το κρεμμύδι με το ούζο.


Προσθέστε το μίγμα στον κιμά μαζί με όλα τα υλικά και ανακατέψτε καλά.


Αφήστε το στο ψυγείο για μισή ώρα σκεπασμένο με μια διαφάνεια για να δέσουν καλά τα υλικά.

Πλάστε τα κεφτεδάκια σε μικρές μπαλίτσες έχοντας πρώτα ακουμπήσει το χέρι σας σε λίγο αλεύρι.


Βάλτε ένα πιάτο με λίγο αλεύρι και συμπληρώνετε όσο πλάθετε. Αυτό θα κάνει τα κεφτεδάκια σας τραγανά απ’ έξω.

Ζεστάνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βάλτε τα πάνω σε λίγο χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ λάδι.


Σερβίρετε με λεμονάκι… ειναι ο ιδανικός συνδυασμός!

Σας φάνηκε… νόστιμο;
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->