Θανατική ποινή για τρεις άνδρες που είχαν Bιάσει μια κοπέλα

- Ιουλίου 10, 2018
Το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ινδία επικύρωσε την αρχική καταδίκη τους  μετά από 6 χρόνια

Τη θανατική ποινή που είχε επιβληθεί σε τρεις άνδρες, οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι για τον βιασμό μιας νεαρής φοιτήτριας, στο Νέο Δελχί το 2012, με αποτέλεσμα εκείνη να χάσει τη ζωή της, επικύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας.

Το τριμελές προεδρείο του Ανώτατου Δικαστηρίου, υπό τον δικαστή Ντιπάκ Μίσρα, απέρριψε την αίτηση αναθεώρησης της απόφασης του 2017 δευτεροβάθμιου δικαστηρίου της χώρας, η οποία είχε επικυρώσει την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση που τους είχε επιβληθεί από δικαστήριο του Νέου Δελχί.

Οι τρεις άνδρες είχαν καταδικαστεί για τον ομαδικό βιασμό μέσα σε λεωφορείο 23χρονης Ινδής φοιτήτριας τον Δεκέμβριο του 2012, που είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και της στοίχισε τη ζωή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά την επικύρωση της θανατικής ποινής από το Ανώτατο Δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι μπορούν να ζητήσουν την απονομή χάριτος από τον πρόεδρο της χώρας.

Ο ομαδικός βιασμός της φοιτήτριας το 2012 στην ινδική πρωτεύουσα προκάλεσε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα και την οργισμένη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας αναγκάζοντας την κυβέρνηση να τροποποιήσει τους υπάρχοντες νόμους κάνοντας αυστηρότερες τις προβλεπόμενες ποινές για τον βιασμό.

Η Αστυνομία αρχικά κατηγόρησε αρχικά έξι υπόπτους. Ένας από αυτούς βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του μεσούσης της δίκης, ενώ ο έκτος ύποπτος κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο ανηλίκων και καταδικάστηκε σε ποινή τριετούς φυλάκισης σε αντίστοιχο σωφρονιστικό ίδρυμα.
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->