Ταϊλάνδη: Τρία ακόμη παιδιά απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο - Κορυφώνεται η αγωνία

- Ιουλίου 10, 2018
Ακόμη τρία παιδιά απεγκλωβίστηκαν από το πλημμυρισμένο σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα και όσα μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.  

Με αυτή την εξέλιξη ο αριθμός των παιδιών που έχουν διασωθεί φτάνει τα 11. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως πρώτα βγήκαν δύο παιδιά, αλλά πριν από λίγα λεπτά μεταδόθηκε πως και τρίτο παιδί βγήκε σώο. 

Στο σπήλαιο απομένουν ο προπονητής και ένα παιδί ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται.     


Όσα παιδιά έχουν διασωθεί είναι καλά στην υγεία τους. Σημειώνεται πως η σειρά προτεραιότητας που δόθηκε στη διάσωση των παιδιών είχε να κάνει με την κατάσταση της υγείας του καθενός, ενώ τελευταίος αναμένεται να απεγκλωβιστεί ο 25χρονος προπονητής τους. 

Μάλιστα τα παιδιά της ποδοσφαιρικής ομάδας έλαβαν ένα απροσδόκητο δώρο από την FIFA, η οποία τους κάλεσε να παρακολουθήσουν τον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας που θα διεξαχθεί την Κυριακή από κοντά.

Ο Ναρονγκούκ Κεασούμπ, ένας από τους δύτες που συμμετέχουν στην ομάδα διάσωσης περιέγραψε στο CNN την επιχείρηση σαν την «δυσκολότερη αποστολή» της ζωής του. 

«Βλέπουμε μόνο τα χέρια μας και μόνο μια πολύ κοντινή απόσταση. Οι πέτρες είναι ιδιαίτερα αιχμηρές κάτι που κάνει την κατάδυση επικίνδυνη ενώ το πέρασμα είναι πάρα πολύ στενό. Κάθε κομμάτι της διαδρομής έχει μεγάλο ρίσκο. Επειδή είμαι πατέρας και ο ίδιος , είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Νιώθουμε σαν να είναι τα δικά μας παιδιά μέσα στο σπήλαιο. Όλοι ανησυχούμε. Θα βγουν έξω; Θα είναι καλά στην υγεία τους; Προσευχόμαστε να έχουν μια ασφαλή επιστροφή»

Ταϊλάνδη: Μέσα στην σπηλιά με τους δύτες


thaicave0319767802Ταϊλάνδη: Kαι ενδέκατο παιδί απεγκλωβίστηκε από τη σπηλιά  - Medialooospilia
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->