Πώς να ξεχωρίζετε το καλό καρπούζι

- Αυγούστου 11, 2018
Το καρπούζι είναι αναμφισβήτητα το φρούτο του καλοκαιριού. Όσο ωραίο κι  αν είναι να το απολαμβάνουμε ωστόσο, τόσο δύσκολη μπορεί να είναι η διαδικασία της επιλογής του. Για να μη χρειαστείτε τη βοήθεια του μανάβη την επόμενη φορά που θα πάτε στη λαϊκή, δείτε πέντε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να το ξεχωρίσετε μόνη σας.

1. Προσοχή στο σχήμα

Πώς να ξεχωρίζετε το καλό καρπούζι

Ακόμα και τα καρπούζια διαχωρίζονται σε… φύλα! Τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα, έχουν μακρόστενο σχήμα και πιο «νερουλή» γεύση. Αντίθετα, τα θηλυκά είναι στρογγυλά και έχουν πολύ γλυκιά γεύση - σας συνιστούμε να τα προτιμήσετε.

2. Ελέγξτε τη «βάση» τουΑν το σημείο που ακουμπούσε το καρπούζι στο χώμα είναι άσπρο, τότε το φρούτο είναι ανώριμο. Αν πάλι έχει έντονο κίτρινο χρώμα, σημαίνει ότι είναι γινωμένο.

3. Προσέξτε τις καφέ κηλίδεςΟι καφέ ιστοί που βλέπετε στο καρπούζι μαρτυρούν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν πάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότεροι είναι, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.

4. Το μέγεθος παίζει ρόλοΜην επιλέγετε πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά καρπούζια. Η ιδανική επιλογή βρίσκεται κάπου στη μέση, γι’ αυτό προτιμήστε όσα είναι μέτρια σε μέγεθος. Εκτός αυτού, να θυμάστε ότι πρέπει πάντα το καρπούζι να είναι αρκετά βαρύ συγκριτικά με το μέγεθός του.

5. Μην ξεχάσετε την… ουράΑν η ουρά του είναι ξεραμένη, σημαίνει ότι το φρούτο είναι ώριμο και έτοιμο προς κατανάλωση. Το έντονο πράσινο χρώμα, αντίθετα, υποδηλώνει ότι το φρούτο δεν έχει «γίνει» ακόμα. 
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση

© 2017 STROUMFAKI.GR. All Rights Reserved.
-->