Τούρκοι σπάνε iPhone λόγω Τραμπ

- Αυγούστου 16, 2018
Διαφήμιση
Η έκκληση του Ερντογάν για σαμποτάζ των ηλεκτρονικών συσκευών που κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως εκείνων της Apple, έκανε δεκάδες Τούρκους οπαδούς του να προβούν σε "αντιαμερικανικές" κινήσεις.

Η Τουρκία αύξησε τους δασμούς σε προϊόντα αμερικανικής προέλευσης, συνεχίζοντας την κόντρα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την πτώση που καταγράφει η τουρκική λίρα τις τελευταίες ημέρες.

Μεταξύ των προϊόντων που αφορά αυτή η ισχυρή αύξηση των δασμών είναι τα τουριστικά λεωφορεία, οι δασμοί των οποίων ανέρχονται πλέον στο 120%, αλκοολούχα ποτά (140%), ο καπνός (60%), το ρύζι, καλλυντικά αλλά και κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν, το ύψος των νέων δασμών ανέρχεται στα 533 εκατομμύρια δολάρια.

Η απόφαση ανακοινώθηκε με διάταγμα που υπογράφεται από τον ίδιο τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. "Θα εφαρμόσουμε μποϊκοτάζ σε βάρος των αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων. Αν έχουν iPhones, υπάρχουν Samsung από την άλλη πλευρά", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Η κίνηση Ερντογάν είναι η πιο ξεκάθαρη απάντηση στον Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος την περασμένη εβδομάδα προχώρησε από τη δική του πλευρά σε διπλασιασμό των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από την Τουρκία οδηγώντας τη λίρα σε πτώση της τάξης του 34% έναντι του δολαρίου.

Η έκκληση του Ερντογάν για σαμποτάζ των ηλεκτρονικών συσκευών που κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως εκείνων της Apple, έκανε δεκάδες Τούρκους οπαδούς του να προβούν σε "αντιαμερικανικές" κινήσεις, με πολλούς να σπάνε τα iPhone τους και να αναρτούν τα πλάνα στο διαδίκτυο καλώντας και άλλους συμπολίτες τους να κάνουν το ίδιο.

Κάποιοι δε, απεικονίζονται να σχηματίζουν τον χαιρετισμό των "Γκρίζων Λύκων".

Τα παρακάτω βίντεο που ανάρτησε στο Twitter ο πολιτικός αναλυτής Mutlu Civiroglu του voanews.com, είναι ενδεικτικά:

Διαφήμιση
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση