Ξυλουργός κατασκεύασε μια πραγματικών διαστάσεων Κιβωτό του Νώε

- Σεπτεμβρίου 20, 2018
Ο Γιόχαν Χούιμπερς είναι ένας Ολλανδός ξυλουργός που είχε ένα όνειρο: Να φτιάξει μια κιβωτό σαν του Νώε, σε πραγματικό μέγεθος. Το πραγματοποίησε πριν από περίπου έξι χρόνια και γρήγορα έγινε ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Νότιου Άμστερνταμ. Στη συνέχεια, είχε ένα άλλο όνειρο: Ήθελε η κιβωτός του να πλεύσει στην πραγματικότητα.

Ο άνδρας ήθελε να πάρει το γιγαντιαίο σκάφος και να πλεύσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, κάνοντας αρκετές στάσεις κατά μήκος της διαδρομής. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι θέλουν να το δουν προσωπικά αλλά δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να ταξιδέψουν μέχρι το Άμστερνταμ.

Το κόστος πλεύσης στον κόσμο είναι αστρονομικό, οπότε γίνονται δωρεές από διάφορους θαυμαστές για να χρηματοδοτηθεί το ταξίδι. Η κατασκευή της κιβωτού κόστισε περίπου 1.6 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, για το ταξίδι απαιτούνται πολλά περισσότερα.

Δείτε παρακάτω τι κατασκεύασε ο ξυλουργός και θα εντυπωσιαστείτε.

Ο Χούιμπερς ήθελε να πλεύσει με τη δημιουργία του στη Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά δεν συγκέντρωσε τους οικονομικούς πόρους.

1

Έκανε το πρώτο του όνειρο πραγματικότητα, χτίζοντας την κιβωτό. Όμως, το δεύτερο όνειρό του να πάει στη Βραζιλία, δεν επετεύχθη.

2

Όπως φαντάζεστε, χρειάζεται πολύ προσεκτικός σχεδιασμός για να χτιστεί κάτι τόσο μεγάλο. Εδώ μπορείτε να δείτε την βασική κατασκευή της βάσης.

3

Αυτή είναι μια υπέροχη θέα από την κορυφή της κιβωτού. Σχεδίαζαν να δημοσιεύσουν το ταξίδι τους στην Βραζιλία στο διαδίκτυο αλλά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

4

Η κιβωτός έχει 5 ορόφους και περιλαμβάνει περιοχές εκπαίδευσης και διασκέδασης. Επίσης, έχει διάφορες απομιμήσεις ζώων. 

5

Η κατασκευή έχει μήκος περίπου 125 μέτρα, ύψος 23 μέτρα και πλάτος 29 μέτρα. Την έχουν επισκεφθεί εκατοντάδες χιλιάδες θαυμαστές.

6

Φαίνεται από την όμορφη δουλειά το πόσο μεγάλο κόστος απαιτείται. Το τελικό ποσό φτάνει τα 1.6 εκατομμύρια.

7
Η ομάδα κατασκευής ελπίζει να φέρει διαδραστικά εκθέματα στην κιβωτό. Οι δωρεές διατίθενται για τη δημιουργία ολογραμμάτων των ζώων.

8

Μια ματιά στην κατασκευή και θα καταλάβετε γιατί καταλαμβάνει τον περισσότερο ορίζοντα. Για να το παρατηρήσετε ολόκληρο, θα χρειαστείτε κάποια ώρα.

9

Υπάρχει διαδραστικό μουσείο και μπορείτε να δείτε πολλά παραδείγματα πλασμάτων που είναι σε ζευγάρια.

10

Ο Γιόχαν Χούιμπερς στέκεται περήφανα μπροστά από την κιβωτό. Του αξίζουν συγχαρητήρια, μιας και δεν θα είχαν επιχειρήσει πολλοί άνθρωποι να ξεκινήσουν κάτι τέτοιο.

11

Αυτή είναι μια από τις περιοχές αναψυχής. Οι θέσεις δείχνουν άνετες και η ομάδα ελπίζει να επεκταθεί και στα εκπαιδευτικά προγράμματα εν πλω.

12

Ο Χούιμπερς ήθελε να ταξιδέψει και να κάνει στάσεις στη Νότια, Κεντρική και Βόρεια Αμερική ώστε να μπορούν όλοι να δουν την κιβωτό του.

13

Μοιάζει σαν να προήρθε από έναν άλλο κόσμο.

14

Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπήρχε χρυσό στο τέλος του ουράνιου τόξου αλλά μια όμορφη και εντυπωσιακή κιβωτός.

15
Πηγή: omorfhzwh.gr
 

Start typing and press Enter to search