Ο Κώστας Λούλης μετά το αγρόκτημα δώρισε και την έπαυλή του στην Κιβωτό του Κόσμου

- Σεπτεμβρίου 04, 2018
Διαφήμιση
Ο βιομήχανος Κώστας Λούλης για μια ακόμα φορά αποδεικνύει την ευαισθησία του στην κοινωνία.
Μετά την δωρεά του αγροκτήματος που είχε στην περιοχή Διμήνι τώρα δωρίζει και ένα δεύτερο αγρόκτημα στον Άνω Βόλο στην Κιβωτό του Κόσμου.

Τα δυο ακίνητα θα αποτελέσουν κοινωνικές εστίες για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς της Κιβωτού ανακοίνωσε με αγαλλίαση ψυχής ο κ. Κώστας Λούλης ενώ συγκινημένος στην ομιλία του και η ψυχή της Κιβωτού, ο πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου που ξεκίνησε την ιερατική δράση του από τον Κολωνό στην Αθήνα.

Ο ίδιος βρέθηκε στον Βόλο και το Διμήνι, στον αγροτικό παράδεισο Νο 1 καθώς ανάλογη δομή θα δημιουργηθεί και στον Ανω Βόλο για κορίτσια και τις αδελφές όποιων αγοριών ζουν σήμερα στο Διμήνι.

Πατέρας Αντώνιος Παπανικολάου και Κώστας Λούλης
Η μητέρα του και ο επίσης ιερωμένος αδελφός του, δίπλα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος, επαναβεβαίωναν τη μεγάλη στήριξη στο έργο του νεαρού κληρικού.

«Ο Θεός μας πήγε εκεί που ήξερε. Και μας έφερε στον Βόλο και στον κ. Κώστα που μας έδωσε λύση στο πρόβλημα που είχαμε να στεγάσουμε μια μεγάλη ομάδα παιδιών. Σήμερα θα μπορούσα να πω, ζούμε ένα άλλο θαύμα και για μένα είναι ένα σχέδιο Θεού που προϋπήρχε για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από εμένα, περιμένοντας κάποιον να το αποδεχτεί και να το κάνει δικό του σχέδιο, τον δικό του Παράδεισο στην γη.

Παράλληλα όμως είναι κι ένας μεγάλος σταυρός μια και καλούμαστε όλοι εμείς εδώ στην Κιβωτό να γίνουμε Κυρηναίοι στον μεγάλο και βαρύ σταυρό που εκλήθησαν να σηκώσουν αυτά τα παιδιά από την τρυφερή τους ηλικία, που είδαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής από πολύ νωρίς. Παραμένουμε όλοι στο πλευρό τους με αυτοθυσία.

Γινόμαστε πολλές φορές ο κυματοθραύστης όπου ξεθυμαίνουν την πίκρα, τον θυμό και θέλει μεγάλη αυτοθυσία να θελήσεις να μπεις σε αυτή τη διαδικασία να καθαρίσεις την καρδιά ενός παιδιού από τα δηλητήρια που έχει μαζέψει.

Ο αγώνας μας ξεκινάει από τη στιγμή που η Εισαγγελία θα φέρει στην πόρτα μας ένα παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο και σε ανάγκη για να προστατευτεί με αυτόν τον τρόπο από το οικογενειακό περιβάλλον του.

Ένας τιτάνιος αγώνας για να ξανακάνουμε παιδιά τα παιδιά. Τα παιδιά εκείνα που φαίνοναι παιδιά αλλά δεν είναι. Στόχος μας είναι να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη τους, την αθωότητα, την χαρά και τον αυθορμητισμό.

Στην ουσία ξεκινάμε από το Α, κάνουμε τον σταυρό μας και προχωρούμε. Τα μαθαίνουμε πρώτα από όλα να αγαπούν τον εαυτό τους, να έχουν αυτοσεβασμό και αυτοεκτίμηση και να σβήσουν τις ενοχές για πράγματα που δεν ευθύνονται. Είναι ένα μεγάλο εργαστήριο όπου μια σφυριά δίνεις, μία παίρνεις.

Προσπαθούμε να ξαναστήσουμε στα πόδια τους όλες αυτές τις ψυχές και να βοηθήσουμε τα παιδιά αυτά να ξαναζήσουν τη δική τους ζωή. Σε όλο αυτόν τον αγώνα τόσα χρόνια έχουμε βοηθό μας τον απλό κόσμο κα ικαλούμε τους πάντες να στηρίξουν την προσπάθειά μας κι εδώ στο Διμήνι, νά έρθουν να δουν και να γίνουν συνοδοιπόροι μας στον μεγάλο αγώνα.

Έχουμε εδώ πάνω από 200 ενεργούς εθελοντές που έρχονται από μία έως 7 φορές τη βδομάδα κάποιοι να συνεισφέρουν με τον δικό τους τρόπο. Η Κιβωτός του κόσμου δεν έχει ποτέ επιχορηγηθεί από το κράτος, από ξένα ιδρύματα, την ΕΕ. Στηρίζεται εδώ και 20 χρόνια στην αγάπη του κόσμου κι αυτό θέλουμε να το κρατήσουμε και σας καλούμε όλους βοηθούς μας.»
Πηγή: newsone.gr
Διαφήμιση
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση