Καρδίτσα: Άντρας έκλεισε γάτα σε κλουβί και την χτύπησε με ψαροντούφεκο για να κάνει σκοποβολή

- Σεπτεμβρίου 09, 2018
Δύο μέρες έπειτα από το συμβάν με τον σκύλο και τους φαντάρους, ένα νέο περιστατικό αποκαλύπτει την βαρβαρότητα και την τεράστια κακοποίηση την οποία βιώνουν καθημερινά τα ζώα σε ολόκληρη την χώρα.

Θύμα αυτή τη φορά μια γάτα στην Καρδίτσα.

Το εν λόγω συμβάν είναι πραγματικά φρικιαστικό και οι εικόνες και οι περιγραφές είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Η γάτα εντοπίστηκε παγιδευμένη χθες σε ένα κλουβί σε μια αυλή μονοκατοικία το κέντρο της πόλης.

Το ζώο αιμορραγούσε και αδυνατούσε να κινηθεί υπομένοντας φρικτούς πόνους αφού το καμάκι είχε διαπεράσει το σώμα του. Ο δράστης το είχε αιχμαλωτίσει και το χρησιμοποίησε ως ζωντανό στόχο.

Τη γάτα, είδε στην κατάσταση αυτή κάποιος γείτονας που ειδοποίησε τις αρχές όπως επισημαίνει η κυρία Ερμιόνη Γιαννακού ιδρυτικό μέλος του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω».

Η κ. Γιαννακού έσπευσε αμέσως στο σημείο όπου το θέαμα το οποίο αντίκρισε ήταν πραγματικά αποτρόπαιο.

Όπως δήλωσε, η γάτα έφερε διαμπερές τραύμα χαμηλά στην κοιλιακή χώρα από καμάκι ψαρέματος.

«Η κατάσταση του ζώου ήταν απερίγραπτη με το καμάκι να προεξέχει δεξιά και αριστερά περίπου 20 εκ. σε κάθε πλευρά. Το ζώο δεν μπορούσε ούτε να βγει από το κλουβί αλλά ούτε και να κουνηθεί καθώς το καμάκι εκτός του βάρους του καθώς ήταν συμπαγές σιδερένιο, μπλεκόταν στο πλέγμα και κρατούσε τη γάτα ακίνητη», αναφέρει.

Αριστερά του κλουβιού βρισκόταν το ψαροντούφεκο το οποίο είχε σχοινί δεμένο ως το καμάκι.Αμέσως κλήθηκε στο σημείο ο κτηνίατρος Αντώνης Λυμπέρης, ο οποίος με την χρήση ηρεμιστικού απεγκλώβισε τη γάτα και τη μετέφερε ζωντανή στο κτηνιατρείο.

Λίγες ώρες αργότερα το βασανισμένο ζώο μπήκε στο χειρουργείο όπου και της αφαιρέθηκε το καμάκι ψαρέματος από το κορμί της. Σήμερα νοσηλεύεται και βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση σοκ. Από τις εξετάσεις φαίνεται πως το ζώο έχει τραυματιστεί σοβαρά, αλλά θα επιβιώσει καθώς δεν έχουν πειραχτεί ζωτικά του όργανα.

Ο δράστης, ηλικίας γύρω στα 60, κατονομάστηκε από τον μάρτυρα και πέρασε αυτόφωρη διαδικασία.

Στην διαδικασία παρευρέθηκε ως μάρτυρας και η κ. Γιαννακού που μας μεταφέρει ότι ο δράστης δεν απολογήθηκε για την πράξη του, παρά μόνο ανέφερε ότι δεν ήξερα τίποτα αναφορικά με το νόμο περί κακοποίησης.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον δράστη και τον καταδίκασε ποινή φυλάκισης 1 έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ. Εντούτοις, η ποινή είναι με αναστολή και δίνεται δικαίωμα έφεσης οπότε θα υπάρξει και συνέχεια.

Η κ. Γιαννάκου αναφέρει ότι η γάτα είναι σχεδόν 4 ετών, πολύ φιλικη και την φρόντιζε κάποιος από τη γειτονιά. Εκτιμά ότι ο δράστης την προσέλκυσε με τροφή, την έκλεισε στο κλουβί και στη συνέχεια τη χτύπησε με το ψαροντούφεκο και την άφησε εκεί σοβαρά τραυματισμένη να αργοπεθάινει.

«Αυτό είναι δυστυχώς ένα από τα πολλά περιστατικά που ο σύλλογός μας αντιμετωπίζει σχεδόν κάθε μέρα», σημείωσε η αντιπρόεδρος «Διασώζω» εκφράζοντας τη θλίψη της σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν τα ζώα.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι σκληρές καθώς δείχνουν την τραγική κατάσταση στην οποία βρέθηκε η γάτα.Το κλουβί-παγίδα με τη αιχμάλωτη γάτα

 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση