«Αφαιρέστε τους σταυρούς από τη Μυτιλήνη, ενοχλούν τους μετανάστες»

- Σεπτεμβρίου 07, 2018
Συνύπαρξη « Ο σταυρός…. που θυμίζει τάφο πάνω από την παραλία Απελη Μυτιλήνης αποτρέπει τους μετανάστες να κολυμπήσουν»

Επιστολή.. που εξοργίζει τους κατοίκους της Λέσβου απέστειλε η Συνύπαρξη προς τον Δήμαρχο Λέσβου και τον Λιμενάρχη Μυτιλήνης με κοινοποίηση στα ΜΜΕ..

ΥΓ: Σε λίγο θα τους πειράζουν και οι σημαίες που είναι αναρτημένες στα δημοτικά κτήρια η στα σπίτια των κάτοικων…. Είπαμε όχι στους φασίστες οκ, όχι στους ρατσιστές οκ.. αυτό όμως πάει πολύ..Σας παρουσιάζουμε αυτούσια την επιστολή χωρίς περαιτερω σχολιασμό:

Προς  κ. Λιμενάρχη Μυτιλήνης
           κ. Δήμαρχο Λέσβου

Προ ημερών άγνωστοι τοποθέτησαν στη θέση Απελή Μυτιλήνης επί του αιγιαλού  τσιμεντένιο σταυρό μεγάλου μεγέθους ώστε με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι ( προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες ) να προσέρχονται για κολύμβηση . Η πράξη αυτή είναι παράνομη , αντιαισθητική ( θυμίζει τάφο ) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού , σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας ώστε να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων.

Για το Δ.Σ. της Συνύπαρξης
Ήβα Βουγιούκα-Φράγκου
Πρόεδρος
πηγη: lesvospost.com
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση