Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν το Superferry στο λιμάνι της Τήνου. Άλλο πλοίο προτίμησε να αγκυροβολήσει στο Σχοινιά για να αποφύγει την Ραφήνα (βίντεο)

- Σεπτεμβρίου 27, 2018
Συνεχίζονται τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία «Ξενοφών» στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες της χώρας. 

Σε ισχύ είναι ο απαγορευτικός απόπλους από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο ενώ δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο για τον Αργοσαρωνικό. Τα πλοία παραμένουν δεμένα, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων έντασης έως 10 μποφόρ που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Ωστόσο στα τελευταία δρομολόγια που πρόλαβαν να γίνουν, αντιμετωπίστηκαν σοβαρά προβλήματα.

Βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει το Superferry να μπαίνει για να δέσει στο λιμάνι της Τήνου με μεγάλη κλίση, λόγω των πολύ δυνατών πλευρικών ανέμων. Το πλοίο παλεύει με ανέμους 10 μποφόρ και γέρνει στο πλάι. Οι χειρισμοί και η εμπειρία του καπετάνιου και του πληρώματος κατάφεραν να δέσουν το πλοίο λίγα λεπτά αργότερα στην Τήνο και να καθησυχάσουν τους επιβάτες που είχαν τρομοκρατηθεί. Το πλοίο συνέχισε την πορεία του για Άνδρο και έφτασε τελικά έφτασε στην Ραφήνα, όπου και αγκυροβόλησε.

Καταφύγιο σε ασφαλέστερο λιμάνι

Καταφύγιο σε ασφαλέστερα λιμάνια, που δεν είναι εκτεθειμένα σε ισχυρούς ανέμους, αναζήτησαν πλοία που πραγματοποιούν δρομολόγια από τη Ραφήνα. Το Superferry της Golden Star Ferries από το μεσημέρι της Τετάρτης βρίσκεται αγκυροβολημένο στον κόλπο του Σχοινιά. Το γνωστό πλοίο της ακτοπλοΐας προτίμησε να προσαράξει με ασφάλεια στον Σχοινιά για να αποφύγει τους ανέμους που πνέουν στο λιμάνι της ΡαφήναςΠλοίο προσπαθεί να κρατηθεί στην προβλήτα

Σε ερασιτεχνικό βίντεο φαίνεται Superunner να προσπαθεί να κρατηθεί στην προβλήτα. Όλοι οι κάβοι ήταν δεμένοι, οι άνεμοι πνέουν 10 μποφόρ και το πλοίο προσπαθεί να κρατηθεί στην προβλήτα.
mixanitouxronou.gr
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση