22 χρόνια πριν μια μητέρα ήταν εντελώς αντίθετη στον γάμο της κόρης της που είχε σύνδρομο down, σήμερα όμως το μετανιώνει πικρά

- Οκτωβρίου 21, 2018
Αυτό το όμορφο ζευγάρι έβγαινε ραντεβού για 18 μήνες κι αποφάσισε να δώσει γαμήλιους όρκους.
Έχουν περάσει 22 χρόνια ενός ευτυχισμένου έγγαμου βίου, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι η δύναμη της αγάπης δεν γνωρίζει όρια.

Η Maryanne και ο Tommy Pilling, από το Ηνωμένο Βασίλειο, θεωρούνται ότι είναι το πρώτο ζευγάρι με σύνδρομο Down που παντρεύτηκε. Η αντίδραση της κοινωνίας ήταν σφοδρή, όταν το 1995 αποφάσισαν να παντρευτούν, κι επικρίθηκαν έντονα για την απόφασή τους αυτή. Τώρα, το 2017, το ζευγάρι γιορτάζει 22 χρόνια ευτυχισμένης παντρεμένης ζωής μαζί.

Φαίνονται σαν το τέλειο ζευγάρι, μοιράζονται το ίδιο χαμόγελο στα όμορφα πρόσωπά τους, με τα μάτια τους να φωτίζονται  από ευτυχία, αγάπη και θαυμασμό του ενός για τον άλλον. Είναι δύσκολο να αντιληφθούμε πόση κατανόηση και πόση συμπόνια  έχουν μοιραστεί οι δυο τους όλα αυτά τα χρόνια. Πέρασαν και οι δύο τον ίδιο πόνο της διαφορετικότητας από την υπόλοιπη κοινωνία, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο.

Έχουν μοιραστεί έναν βαθύτατο δεσμό φροντίζοντας ο ένας τον άλλο. Ένας δεσμός άγνωστος στον υπόλοιπο κόσμο.

Το ζευγάρι έχει τώρα χιλιάδες ανθρώπους που τους ακολουθεί στη σελίδα τους στο Facebook , την οποία διαχειρίζεται η αδελφή της Maryanne η Lindi.Η Maryanne είναι τώρα 45 ετών και ο Tommy  59.

«Ο γάμος μου ήταν η καλύτερη ημέρα της ζωής μου», είπε η κα Pilling. “Ήμουν συγκλονισμένη όταν ο Tommy μου έκανε την πρόταση γάμου, αλλά δεν το σκέφτηκα στιγμή και είπα αμέσως το ναι.”“Ο Tommy κι εγώ ποτέ δε μαλώνουμε. Αγαπώ πολύ τον σύζυγό μου. Είναι παράλληλα για εμένα κι ο καλύτερος φίλος μου “, είπε η Maryanne.Ο κόσμος που κάποτε ήταν γεμάτος επικρίσεις, τώρα κοιτάζει το ζευγάρι και βλέπει την απόδειξη ότι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down μπορούν να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή με τους ανθρώπους που αγαπούν.

Την ημέρα που γνωρίστηκαν για πρώτη φορά, το 1995, η μητέρα της, η Linda, δήλωσε: “Την ημέρα που η Maryanne συναντήθηκε με τον Tommy, ήρθε στο σπίτι με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό της. Δεν μπορούσε να σταματήσει να μιλάει γι ‘αυτόν και με ρώτησε αν θα μπορούσε να τον προσκαλέσει για δείπνο. ”

Από εκεί και μετά συνέχισαν να βγαίνουν ραντεβού για 18 μήνες μέχρι που της έκανε την πρόταση.

Η μητέρα της Maryanne, Linda, έδωσε αμέσως την ευχή της  όταν ο Tommy τη ρώτησε αν θα μπορούσε να κάνει πρόταση γάμου στην κόρη της. Είχε για να της δώσει μόνο ένα δαχτυλίδι από μηχάνημα αυτόματης πώλησης παιχνιδιών.
Στη συνέχεια η μητέρα της τον συνόδεψε σε ένα κατάστημα για να αγοράσει ένα πραγματικό δαχτυλίδι αρραβώνων.

Για την 20ή επέτειό τους το 2015, η Maryanne και ο Tommy ανανέωσαν τους όρκους τους“Οι άνθρωποι που ανησυχούν για τα παιδιά τους ή για τα εγγόνια τους που πάσχουν από Σύνδρομο Down έχουν ελπίδα από την ιστορία της Maryanne και του Tommy”, δήλωσε η Lindi. «Ελπίζω ότι τα παιδιά τους θα ερωτευτούν και θα ζήσουν ευτυχισμένα».

Για άλλη μια φορά, αυτό το ζευγάρι έχει αποδείξει ότι η αγάπη είναι το πιο όμορφο και πολύτιμο πράγμα στον κόσμο! Και όλα τα ζωντανά όντα έχουν το δικαίωμα να αγαπούν και να αγαπιούνται.

 

Start typing and press Enter to search