Σύμβουλος Ερντογάν: «Αν γίνει πόλεμος η Τουρκία θα διαλύσει την Ελλάδα μέσα σε 3-4 ώρες»

- Οκτωβρίου 26, 2018
Διαφήμιση
Νέες απειλές προς την Αθήνα εκτόξευσε ο σύμβουλος του προέδρου Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, ισχυριζόμενος μάλιστα αυτή τη φορά πως σε ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία, η Ελλάδα θα καταστραφεί από τα τουρκικά στρατεύματα το πολύ “σε τρεις ή τέσσερις ώρες”.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε Τούρκος δημοσιογράφος παραθέτοντας σχετικό βίντεο στο twitter, ο κ. Μπουλούτ μιλώντας σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό τόνισε πως «η Ελλάδα θα καταστραφεί εντός τριών έως τεσσάρων ωρών αν διεξάγει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας».

Ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε πως μεγάλες δυνάμεις παροτρύνουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία, σχολιάζοντας το συμβάν στο οποίο είχαν αναφερθεί τουρκικά ΜΜΕ, πως η ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» παρενόχλησε το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros.

Σε άλλο απόσπασμα των δηλώσεών του, ο σύμβουλος του Τ. Ερντογάν αναφέρει χαρακτηριστικά πως το Ισραήλ παρέχει στα ελληνικά πολεμικά πλοία πληροφορίες τις οποίες συλλέγει μέσω κατασκοπευτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, έτσι ώστε να τις χρησιμοποιήσουν κατά του Barbaros.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως αντίστοιχη ρητορική και ιδιαίτερα υψηλούς τόνους είχε χρησιμοποιήσει ο Γιγκίτ Μπουλούτ και νωρίτερα την τρέχουσα εβδομάδα, αρθρογραφόντας μάλιστα πως τυχόν θερμό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες, θα καταλήξει σε στρατιωτική καταστροφή για την Ελλάδα.
Διαφήμιση
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση