6 λόγοι που η ζωή στη Γερμανία σας κάνει διαφορετικούς ανθρώπους

- Οκτωβρίου 04, 2018
Ένα από τα αξιοθαύμαστα πράγματα σχετικά με το να ζείτε στη Γερμανία είναι ότι μπορείτε να μάθετε τις δεξιότητες και τις συνήθειες ενός άλλο λαού, οι οποίες είναι διαφορετικές στην πατρίδα σας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ζήτε διαφορετικά. Για ποιες συνήθεια όμως μιλάμε;

1. Ανακύκλωση

Οι Γερμανοί έχουν μεγάλη επίγνωση για το κακό που κάνουν στο περιβάλλον όταν δεν ανακυκλώνουν, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψιν τους τη διαδικασία της ανακύκλωσης.
Όταν φτάσετε στη Γερμανία, θα αντικρίσετε τους χρωματικά κωδικοποιημένους κάδους για πλαστικά, χαρτί, μπουκάλια κοκ.. Το 1990, το 87 τοις εκατό των απορριμμάτων στη Γερμανία πήγε σε χωματερές αποβλήτων με μόλις 13 τοις εκατό να ανακυκλώνεται. Πλέον, συμβαίνει το αντίστροφο. Το σύστημα “Pfand” της ανακύκλωσης μπουκαλιών είναι άλλο ένα κλασικό παράδειγμα της ανακύκλωσης. Μπορείτε να επιστρέψετε τα άδεια μπουκάλια σας στο σούπερ μάρκετ, τοποθετώντας τα σε ένα μηχάνημα ανακύκλωσης με αποτέλεσμα να ένα μικρό χρηματικό ποσό. Φυσικά, δεν αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα αυτή τη διαδικασία όλοι Γερμανοί – ένας άνθρωπος πρόσφατα “εξαπάτησε” ένα μηχάνημα Pfand αποσπώντας € 44.000 χρησιμοποιώντας μόνο ένα μπουκάλι.

2. Δωρεά χρησιμοποιημένων προϊόντων

https://c5.staticflickr.com/4/3149/2626891420_b6357058ef_b.jpg

Ζώντας στη Γερμανία, θα μάθετε ότι ακόμα κι αν δεν σας είναι χρήσιμο κάτι, μπορεί να είναι σε κάποιον άλλο. Τα σκουπίδια ενός ατόμου θα μπορούσαν να είναι ο θησαυρός ενός άλλου.Εάν έχετε δει έναν καναπέ ή ένα τραπέζι  στο δρόμο με μία “zu verschenken” ετικέτα πάνω του, σημαίνει ότι κάποιος δεν τα χρειάζεται και τα άφησε για να φανούν χρήσιμα σε κάποιον άλλο. Μπορεί να γελάτε τώρα. Απλά περιμένετε μέχρι να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα χωρίς έπιπλα και με άδειες τσέπες μετά από μήνες προσπάθειας εύρεσης οικίας. Η ομάδα “Free Stuff” στο Facebook έχει πραγματικά απογειωθεί στη χώρα. Πρόκειται για σελίδες όπου οι άνθρωποι ζητούν να τους χαρίσουν μια σειρά από πράγματα που χρειάζονται ή χαρίζουν πράγματα που δεν χρειάζονται πια.

3. Ποδηλασία

Αποτέλεσμα εικόνας για germany bicycle

Περίπου το 80 τοις εκατό των γερμανικών νοικοκυριών έχουν στην ιδιοκτησία τους τουλάχιστον ένα ποδήλατο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περίπου 78 εκατομμύρια ποδήλατα στη χώρα, σχεδόν ένα για κάθε πολίτη. Το Βερολίνο μπορεί να είναι η πρωτεύουσα και να διαθέτει έναν εντυπωσιακό 600 χιλιομέτρων ποδηλατόδρομο, αλλά το Μόναχο είναι γνωστό ως η Radlhauptstadt της Γερμανίας. Η πόλη έχει 58 ποδηλατοδρόμους συνολικά, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη γερμανική πόλη. Ορθώς σκέφτεστε ότι το Άμστερνταμ ή η Κοπεγχάγη έχουν την υψηλότερη κυκλοφορία με ποδήλατο στην Ευρώπη, αλλά σύμφωνα με μια έρευνα του 2013, οι γερμανικές πόλεις Όλντενμπουργκ (43 τοις εκατό) και Μίνστερ (38 τοις εκατό) έχουν περισσότερους ποδηλάτες κι έρχονται στη δεύτερη και τρίτη θέση μετά τον ολλανδικό δήμο Houten.

4. Η βελτίωση της διατροφής σας

Αποτέλεσμα εικόνας για Η βελτίωση της διατροφής σας

Η ποδηλασία δεν είναι ο μόνος τρόπος στη Γερμανία για να γίνετε φιτ – καθώς συνοδεύεται από τη σωστή διατροφή σας. Αρχικά, μπορεί να αντισταθείτε δύσκολα στον πλούτο των νόστιμων ποικιλιών αλλαντικών, στη συνέχεια, όμως, θα καταλάβετε ότι υπάρχουν πολλές και πιο υγιεινές επιλογές. Οι Γερμανοί θέλουν να ξέρουν από πού προέρχονται τα τρόφιμά τους. Τα βιολογικά προϊόντα είναι ένα μεγάλο ζήτημα εδώ. Κατά την άφιξή σας θα παρατηρήσετε πως υπάρχουν πολλά βιολογικά σούπερ μάρκετ και προϊόντα που επισημαίνονται με βιολογική σφραγίδα έγκρισης. Η χώρα έχει την έβδομη μεγαλύτερη κατανάλωση βιολογικών προϊόντων στον κόσμο, σύμφωνα με μια έκθεση του 2014. Η χορτοφαγία είναι επίσης δημοφιλής. Σχεδόν το 10 τοις εκατό του πληθυσμού είναι πλέον χορτοφάγοι. Το Βερολίνο ονομάστηκε επίσης η χορτοφαγική πρωτεύουσα του κόσμου το περασμένο έτος.

5. Επιβιώνετε μιλώντας -μόνο- τη 2η γλώσσα και όχι τη μητρική σας

Αν είστε στη Γερμανία, πρέπει να μιλάτε σχεδόν μόνο γερμανικά. Με δεδομένο το πόσο καλά οι Γερμανοί μιλούν αγγλικά, θα είναι δύσκολο να συνηθίσετε τη γλώσσα άμεσα. Αλλά εν τέλει θα ανακαλύψετε ότι η καθημερινή αλληλεπίδραση π.χ. με τους ταχυδρόμους γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα μιλώντας γερμανικά (δείτε το ως εξάσκηση). Υπάρχουν αρκετές επιλογές για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.

6. Δεν ντρέπεστε να δείξετε το σώμα σας

Λοιπόν ήρθε η ώρα να σταματήσετε να αισθάνεστε σεμνότυφοι και να βγάλετε τα ρούχα σας- είστε στη Γερμανία πια. Οι Γερμανοί είναι πολύ λιγότερο σωματικά συνειδητοποιημένοι από αγγλόφωνους, και αυτό δεν περιορίζεται μόνο σε σάουνες και ατμόλουτρα. Το κίνημα Freikörperkultur (FKK), ήταν αρχικά δημοφιλές στην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία, όπου γυμνιστές κάνανε κάμπινγκ στα πάρκα και στις παραλίες της. Επρόκειτο για μια μορφή ελευθερίας της έκφρασης σε μια κατά τα άλλα κατασταλτική κατάσταση.
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση