Εξαιρετική συνταγή για γιουβαρλάκια σούπα αβγολέμονο – Ό,τι πρέπει για το κρύο

- Οκτωβρίου 25, 2018
Υλικά 23 γιουβαρλάκια

500 γραμ κιμά από μοσχάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 καρότο τριμμένο
7 κλωνιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κλωνιά άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
5 κουταλιές σούπας ρύζι Καρολίνα
3 κουταλιές σούπας νερό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι
Αλεύρι για να τα κυλήσουμε
Αβγολέμονο

1 αυγό
1 κουταλιά γλυκού κοφτή αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια
Κατσαρόλα

Νερό πάνω από την μέση της κατσαρόλας
αλάτι -πιπέρι-λίγο κουρκουμά
4 με 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας ρύζι

Eκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά το καρότο το κρεμμύδι το αυγό το ρύζι το αλατοπίπερο το λάδι το νερό τον μαϊντανό τον άνηθο και τα ζυμώνουμε πολύ καλά με το χέρι.

Συγχρόνως βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό το λάδι το αλατοπίπερο και τον κουρκουμά και αφήνουμε να αρχίζει να βράζει .

Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια όλα και τα περνάμε από αλεύρι τινάζοντας τα να φύγει εντελώς το περιττό.

Εγώ βάζω αλεύρι σε μια νάυλον σακούλα ή λαδόκολλα και μετά τα πετάω για ευκολία.

Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό στην κατσαρόλα προσθέτουμε ένα ένα με προσοχή τα γιουβαρλάκια τα μαγειρεύουμε για 10 λεπτά κι αμέσως μετά ρίχνουμε και το ρύζι και μαγειρεύουμε 20 με 30 το πολύ λεπτά.

Αβγολέμονο
Πάντα το κάνω με αυτόν τον τρόπο και δεν κόβει ποτέ .Δοκιμάστε το κι εσείς άφοβα ..!!!
Βάζω στο μούλτι το αυγό τον χυμό από τα λεμόνια και το αλεύρι και τα χτυπώ για 1 λεπτό.
Αμέσως μετά το ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα -ας βράζει – –δεν κόβει με τίποτα – και ανακατεύω συγχρόνως με την κουτάλα .

Αφήνουμε να πάρουν δυο τρεις βράσεις κι έτοιμη η υπέροχη σουπίτσα μας να την απολαύσουμε !!!
Σερβίρουμε με μπόλικο πιπεράκι από πάνω .

*Πολλές φορές προσθέτω και λίγα μπαστουνάκια καρότου μέσα στην κατσαρόλα από την αρχή του βρασμού .

Καλή Όρεξη !!!  Πηγή: idiva.gr
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση