Ραβανί σιροπιαστό παραδοσιακό

- Οκτωβρίου 13, 2018
Υλικά

2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι, κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. σόδα
2 καψουλίτσες βανίλια
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού βούτυρο
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
1 πορτοκαλιού ή λεμονιού το ξύσμα

Για το σιρόπι:

3 φλυτζάνια ζάχαρη
4 φλυτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1/2 λεμονιού ο χυμός και το ξύσμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι κοσκινισμένο, το σιμιγδάλι, τη σόδα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λ περίπου να αφρατέψει το μείγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού και λίγο λίγο σταδιακά το μείγμα σιμιγδαλιού-αλευριού συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το αδειάζετε σε καλά βουτυρωμένο ταψί και το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λ περίπου.

Εν” τω μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λ περίπου και το αφήνετε να κρυώσει καλά.

Μόλις ψηθεί το γλυκό, το κόβετε σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια και το σιροπιάζετε αμέσως καυτό, ρίχνοντας το κρύο σιρόπι κουταλιά-κουταλιά για να πάει παντού.
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση