Αυτοί βασάνισαν και σκότωσαν τον Κατσίφα – Ο φρικτός θάνατος στα χέρια των Αλβανών

- Οκτωβρίου 30, 2018
Όλα όσα συνέβησαν πριν πέσει νεκρός ο 35χρονος – Ποιοι είναι οι δολοφόνοι του - Τον έσερναν στο χώμα τραυματισμένο αλλά ζωντανό – Τον εκτέλεσαν με χαριστική βολή στο κεφάλι - «Απίστευτο μίσος κατά του Ελληνισμού» καταγγέλλουν στο Newsbomb.gr Έλληνες ομογενείς 

Στο «κόκκινο» είναι η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας μετά το μαρτυρικό θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

Στην ελληνική ομογένεια της Αλβανίας επικρατεί πόνος αλλά και οργή ενώ οι κάτοικοι καταγγέλλουν πρακτικές τρομοκράτησης και μάλιστα με εντολή της αλβανικής ηγεσίας.

«Θέλουν να μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε τον τόπο μας. Είμαστε Έλληνες, αυτή η περιοχή έχει ελληνική καρδιά. Δεν πρόκειται να φύγουμε από τα σπίτια μας και αυτό να το καταλάβει καλά ο Ράμα. Εμείς δεν θέλουμε φασαρίες, μπορούμε να ζήσουμε όλοι με ειρήνη, αλλά, οι Αλβανοί θέλουν να μας διώξουν. Έχουν μίσος για την Ελλάδα», επισημαίνει μέλος της ελληνικής μειονότητας στο Newsbomb.gr ζητώντας ωστόσο να μην αναφερθεί το όνομά του.

Όπως τονίζεται, οι Αλβανοί προσπαθούν με διάφορους τρόπους να τους δείξουν πως είναι ανεπιθύμητοι ενώ, το περιστατικό με την φρικτή δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα αποκαλύπτει το μίσος των Αλβανών για τους Έλληνες.

Αυτοί τον σκότωσαν
Το πιο άρτια εκπαιδευμένο τμήμα της αλβανικής Αστυνομίας ονομάζεται RENEA και οι άνδρες του είναι αυτοί που βασάνισαν και εκτέλεσαν τον Έλληνα ομογενή.

Το ακρωνύμιο του σώματος αναφέρεται ως «τμήμα εξουδετέρωσης ένοπλων στοιχείων» και δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, όταν η χώρα μαστιζόταν από ένα πρωτόγνωρο κύμα εγκληματικότητας.

Ως βασικό στόχο η νεοσύλλεκτη ομάδα είχε την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, τη διαχείριση ομηριών και ειδικών περιπτώσεων ένοπλου εγκλήματος.

Έχουν εκπαιδευτεί από την ειδική μονάδα της γερμανικής αστυνομίας GSG9.

Αποτελείται από περίπου 200 ειδικά εκπαιδευμένους άντρες που δρουν σύμφωνα με το σύστημα της βρετανικής SAS δηλαδή σε 4αδες.

Την δομή της αποτελούν η διοίκηση υποστήριξης που έχει ως αρμοδιότητα τον σχεδιασμό και συντονισμό των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης, τα τμήματα και ειδικές μονάδες που είναι το τμήμα εξουδετέρωσης ένοπλων στοιχείων, το τμήμα ελικοπτέρων, το τμήμα εξουδετέρωσης εκρηκτικών και το τμήμα διαπραγμάτευσης (υποθέσεις ομηρίας).

Έχει τρεις έδρες. Στα Σκόδρα, τα Τίρανα και το Φίερι.

Ο εξοπλισμός τους απαρτίζεται από τυφέκια και πιστόλια δυτικής και ανατολικής προέλευσης και ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε αποστολής μπορεί να λάβει υπό την διοίκησή της πλωτά και ελικόπτερα.

Σε περίοδο πολέμου μετατρέπεται σε παραστρατιωτική μονάδα.

Μαρτυρικός ο θάνατος του Κατσίφα
Μια μαρτυρία που έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναφορικά με την υπόθεση θανάτου του 35χρονου Έλληνα ομογενή, Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά Αλβανών αστυνομικών στο χωριό Βουλιαράτες στις 28/10/2018 έδωσε τη Δευτέρα ο γιατρός, Παντελής Πάπιστας.

Ο κ. Πάπιστας, ο οποίος είναι μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στη σορό του 35χρονου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου, ο γιατρός είπε πως βρέθηκε όσο το δυνατόν πιο κοντά γιατί δεν είχε εξουσιοδότηση να πλησιάσει τη σορό.

«Παρατήρησα ότι έφερε δύο τραύματα από σφαίρες ένα στον θώρακα κι ένα στο μέτωπο. Πυροβολήθηκε στην αρχή, γιατί εκεί υπάρχει μεγάλη ποσότητα αίματος. Το παιδί ζωντανό ακόμη σύρθηκε στη βουνοπλαγιά, για 70-80 μέτρα υπάρχει διάσπαρτο αίμα, που δείχνει ότι ζούσε. Από εκεί και πέρα πώς βρέθηκε νεκρό μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε», σημείωσε ο κ. Πάπιστας.

Εντούτοις, ο γιατρός συμμερίστηκε την εικασία ότι ο πυροβολισμός στο μέτωπο είναι μεταγενέστερος και πως ο 35χρονος Κωνσταντίνος Κατσίφας εκτελέστηκε: «Από τη στιγμή που ήταν βαριά τραυματισμένος και συρόταν και τα ίδια τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι κάτι του είπαν και φώναξε “ζήτω η Ελλάς, ζήτω ο Ελληνισμός”, μετά από αυτό κατά πάσα πιθανότητα υπήρξε το μοιραίο τέλος», είπε ο κ. Πάπιστας.

Δείτε το βίντεο:

 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση