Μπισκοτογλυκό: Υπέροχο, γρήγορο και πάρα πολύ εύκολο!

- Οκτωβρίου 31, 2018

Υλικά

Για το μείγμα της σοκολάτας:
2 πακέτα πτι-μπερ.
5 κουταλιές της σούπας κάστερ πάουντερ.
7 με 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
200γρ μαργαρίνη.
125γρ κουβερτούρα (100γρ μέσα στα μπισκότα και 25γρ για γαρνίρισμα).
1 λίτρο γάλα.
Για την μείγμα της σαντιγί:
250γρ σαντιγί.
400γρ ζαχαρούχο.
μισό φλιτζανάκι λικέρ
ή
500γρ φυτική σαντιγί μόνο.

Εκτέλεση

Αρχικά, πρέπει να διαλύσουμε το κάστερ πάουντερ σε 1 φλιτζάνι γάλα. Οπότε σε ένα μπολάκι βάζουμε 5 κουταλιές κάστερ πάουντερ και 1 φλιτζάνι γάλα. Το χτυπάμε με ένα σύρμα, μέχρι να διαλυθεί καλά!

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε μέσα το βούτυρο, τη κουβερτούρα, το υπόλοιπο γάλα (1 λίτρο γάλα θα χρειαστούμε συνολικά) και σε μεσαία φωτιά τα ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να λιώσουν! Όταν γίνει αυτό, χαμηλώνουμε λίγο την ένταση και ρίχνουμε το μείγμα με το γάλα και το κάστερ πάουντερ. Συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε, μέχρι να αρχίσει να κοντράρει στο σύρμα. Το τραβάμε από το μάτι τις κουζίνας και το αφήνουμε για 10 λεπτά, για να κρυώσει.

Στο δεκάλεπτο αυτό, χτυπάμε τη σαντιγί μόνη της, να αφρατέψει και μετά ρίχνουμε το ζαχαρούχο και το λικέρ… Τα χτυπάμε όλα μαζί για 5 λεπτά και το μείγμα της σαντιγίς είναι έτοιμο.

Αφού κρυώσει λίγο το μείγμα της σοκολάτας, ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αδειάζουμε σε ένα τάπερ – ταψί. Απλώνουμε και τη σαντιγί και το γλυκάκι μας είναι σχεδόν έτοιμο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να κρυώσει. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, τρίβουμε λίγη κουβερτούρα από πάνω και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε!!!

Όποιος δε θέλει τόση γλυκύτητα από τη σαντιγί (κονσέρβα) και το ζαχαρούχο, μπορεί να βάλει μισό ζαχαρούχο ή ακόμη καλύτερα να χτυπήσει μόνο μία φυτική σαντιγί!

Καλή επιτυχία!!!

13.jpg14.jpg15.jpg
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση