«Η Μακεδονία είναι Ελληνική» – Η Ιαχή των Ποντίων στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

- Οκτωβρίου 28, 2018
Σε εξέλιξη η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη για την επέτειο του «ΌΧΙ» – «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» – Η… ιαχή των Ποντίων στη στρατιωτική παρέλαση – Δίπλα στον Προκόπη Παυλόπουλο ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματταρέλλα – Θα ζητήσει συγγνώμη για την εισβολή – Δείτε LIVE εικόνα από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου ολοκληρώνονται οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου.

Την παρέλαση παρακολουθούν οι Πρόεδροι της Ελληνικής και της Ιταλικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και Σέρτζιο Ματαρέλα, και οι υπουργοί Αμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου Πάνος Καμμένος και Σάββας Αγγελίδης. Μετά τη λήξη της παρέλασης οι κ.κ. Παυλόπουλος και Ματαρέλα θα μεταβούν στην Κεφαλονιά για να παραστούν στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Μαθητική παρέλαση και στην Αθήνα και η επέτειος του «ΌΧΙ» γιορτάζεται με λαμπρότητα.

Πανό στα χρώματα της ελληνικής σημαίας στην στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη με χάρτη της Μακεδονίας κρατούν πολίτες που βρίσκονται στην εκκλησία Κυρίλλου του Μεθοδίου. Αστυνομικοί των ΥΜΕΤ έχουν σχηματίσει αλυσίδα.Στην μαθητική παρέλαση της Αθήνας, σημειώθηκε μικροένταση. Ενώ η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου βρισκόταν σε εξέλιξη, μια γυναίκα που συμμετείχε σε αυτήν, κρατώντας μια σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, κοντοστάθηκε μπροστά στους επισήμους!

Η παρέλαση ουσιαστικά διακόπηκε, με την γυναίκα κοιτά τους επισήμους.

Ένας άνδρας φαίνεται να κατευθύνεται στο σημείο και να την απομακρύνει.

Η γυναίκα συνεχίζει να παρελαύνει αλλά με… πλάτη στους υπόλοιπους, έχοντας ουσιαστικά το βλέμμα της ακόμη στους επισήμους. Ακούγεται μάλιστα να φωνάζει «προδότη, ντροπή σου», χωρίς να είναι βέβαιο αν το έλεγε στους επισήμους ή στον άνδρα που την απομάκρυνε.

Δείτε το βίντεο
Η συγγνώμη του Ματταρέλλα

Συγγνώμη για την απρόκλητη κήρυξη πολέμου την 28η Οκτωβρίου 1940 και την στρατιωτική επίθεση στην Ελλάδα, αναμένεται να ζητήσει ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματταρέλλα, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τη στρατιωτική παρέλαση.

Θεσσαλονίκη: Τα μέτρα ασφαλείας στην παρέλαση με κλούβες των ΜΑΤ και σχοινιά

Σε ισχύ είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα αστυνομικά μετρά στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλέξανδρου για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, που ξεκίνησε στις 11:00, παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα(δείτε εικόνες)Κρήτη: Οι αγκαλιές του Κυριάκου Μητσοτάκη στους μικρούς σημαιοφόρους

Στις Βρύσες Αποκορώνου στην Κρήτη επέλεξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, να γιορτάσει την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε στις 10.00 το πρωί στις Βρύσες για να παραστεί στην τέλεση της δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

(δείτε εικόνες)


Πάτρα: Οι καμπάνες έπαιξαν τον εθνικό μας ύμνο Η στιγμή που οι καμπάνες της εκκλησίας παίζουν τον εθνικό μας ύμνο στην Πάτρα (δείτε το βίντεο)

 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση