Φαίνονται σαν μια Χαρούμενη Οικογένεια. Κάτω από το τραπέζι όμως, Κρύβεται το μέγεθος της Τραγωδίας…

- Νοεμβρίου 09, 2018
2 Μαρτίου 2012, μία ημερομηνία που η Stephanie Decker ποτέ δεν θα ξεχάσει. Η πλέον 42χρονη μητέρα από το Henryville της Ιντιάνα θυμάται αυτή την μέρα κάθε φορά που κοιτάει τα δύο προσθετικά της μέλη. Εκείνη τη μοιραία μέρα έχασε τα πόδια της. Ποτέ όμως δεν μετάνιωσε γι’αυτό που έκανε.

Εκείνη τη μέρα, είχε μόλις γυρίσει σπίτι με τα δυο της παιδιά, Dominic και Reese, ενώ πλησίαζε μία πολύ δυνατή καταιγίδα. Ήταν μέσα στο σπίτι και έτσι θεώρησε ότι ήταν προστατευμένοι. Αλλά τα πράγματα έγιναν χειρότερα: ένας ανεμοστρόβιλος 4ης κατηγορίας περνούσε πάνω από την πόλη και ετοιμαζόταν να συναντήσει έναν άλλον 2ης κατηγορίας.

Είδε πως η κατάσταση ήταν άσχημη και κατέβηκε με τα παιδιά της στο υπόγειο. Είδε ένα τραμπολίνο ναι πετάει πάνω από την αυλή της και τότε άρχισε να πανικοβάλλεται.

Η κατάσταση όμως χειροτέρευε. Το σπίτι της άρχισε να τρέμει και άκουσε ένα παράθυρο να σπάει. Τότε, τύλιξε τα παιδιά με μία κουβέρτα και τα κάλυψε με το σώμα της. Στη συνέχεια, το σπίτι κυριολεκτικά σηκώθηκε από τα θεμέλιά του.

Οι άνεμοι με ταχύτητα 175 μιλίων κατέστρεφαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Είδε μία τεράστια κολόνα από χάλυβα να καταρρέει προς το μέρος του. Το μόνο που ήξερε ήταν πως έπρεπε να προστατέψει τα παιδιά της:

‘Είχα καλυφτεί με πέτρες και τούβλα. Θα μπορούσα να τα αφήσω, να βγάλω τα πράγματα από πάνω μου και να απομακρυνθώ από την κολόνα. Επέλεξα να μείνω όμως εκεί παρά να αφήσω τα παιδιά μου. Καλύτερα να μου κοβόντουσαν τα χέρια παρά να άφηνα τα παιδιά μου.’

Όταν η μεταλλική μάζα έπεσε πάνω της, συνέθλιψε της πόδια της εντελώς.

Τότε ήρθε και ο δεύτερος ανεμοστρόβιλος πετώντας συντρίμμια παντού. Τώρα ήταν ακάλυπτοι. Είδε μία κολόνα να έρχεται κατά πάνω στην κόρη της και έτσι έβαλε το σώμα της από πάνω για να την προστατεύσει. Έσπασε 8 πλευρά και τρύπησε τα πνευμόνια της, αλλά η κόρη της ήταν ασφαλής.

Μόλις κόπασε η καταιγίδα, προσπάθησε να βρει βοήθεια. Η Stephanie ήταν πολύ άσχημα τραυματισμένη και θα χρειαζόταν πολύς καιρός μέχρι να γίνει καλά. Ήταν όμως ζωντανή και αυτό ήταν που μετρούσε. Μετά από καιρό στο νοσοκομείο και δύο προσθετικά πόδια, ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση.

Ένα χρόνο μετά την καταιγίδα, δημιούργησε το ίδρυμα Stephanie Decker, για να βοηθήσει τραυματισμένα παιδιά και τις οικογένειές τους με το κόστος της ιατρικής περίθαλψης. Ταυτόχρονα ξεκίνησε να ταξιδεύει σε όλη τη χώρα και να κάνει ομιλίες. Πλέον μπορεί να κινείται ελεύθερα με τα προσθετικά της μέλη και λέει πως αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω θα έπαιρνε ακριβώς τις ίδιες αποφάσεις.
Η οικογένεια αποφάσισε να μην ξαναχτίσει το σπίτι της. Αντιθέτως, μετακόμισε σε  μία κοντινή πόλη 15 λεπτά μακρυά.

Δεν μας φαίνεται παράξενο που η Stephanie είναι καλή στο να δίνει κίνητρο στους ανθρώπους: είναι μια πραγματική ηρωίδα και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους.

Όταν πρόκειται για την προστασία των παιδιών τους, οι γονείς βρίσκουν απίστευτα αποθέματα ενέργειας και κουράγιου, ανεξάρτητα από το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσουν.
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση