Ιερώνυμος: «Ο Τσίπρας εξελίσσεται σε έναν νέο Απόστολο Παύλο»

- Νοεμβρίου 20, 2018
Μια Βιβλική παρομοίωση σχετικά με την εξέλιξη των σχέσεών του με τον Αλέξη Τσίπρα χρησιμοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε διάλογο που είχε με τον μητροπολίτη Δημητριάδος.

Όταν, λοιπόν, ο μητροπολίτης Δημητριάδος δήλωσε στον Αρχιεπίσκοπο «δεν θα μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο», αναφορικά με τη συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ιερώνυμος απάντησε: «Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα απολύτως, γιατί εμπιστεύομαι την ποιμαντική μου. Ο Τσίπρας μέσα από τη σχέση μαζί μου γίνεται ένας σύγχρονος Σαούλ».

Όπως ήταν λογικό, ο εν λόγω παραλληλισμός προκάλεσε σάλο στους ιεράρχες, αφού ο Σαούλ ήταν ένας διώκτης των χριστιανών ο οποίος εν συνεχεία, εξελίχθηκε στον Απόστολο Παύλο, ύστερα από μία «συνάντηση» που είχε με τον Χριστό στην έρημο πριν από τα τείχη της Δαμασκού.

Πως ο Σαούλ έγινε Παύλος

Με βάση το βιβλίο των θρησκευτικών της τετάρτης δημοτικού: Ήταν φανατικός Ιουδαίος ο Σαούλ. Απέκτησε μεγάλη μόρφωση και δίδασκε στους συμπατριώτες του το Νόμο του Θεού. Όταν όμως συναντούσε χριστιανούς ή άκουγε να μιλούν γι’ αυτούς, γινόταν άλλος άνθρωπος.

Τους κυνηγούσε με πάθος, λάμβανε μέρος σε συλλήψεις και τους οδηγούσε στη φυλακή. Θεωρούσε ότι με αυτό τον τρόπο υπερασπιζόταν την πίστη των πατέρων του. Όταν έμαθε ότι ορισμένοι χριστιανοί είχαν καταφύγει από τα Ιεροσόλυμα στην πόλη Δαμασκό της Συρίας ώστε να γλιτώσουν, αρχίζει με μια ομάδα ανθρώπων, προκειμένου να τους συλλάβει.

Πλησιάζοντας ωστόσο τα τείχη της Δαμασκού, άστραψε γύρω του φως λαμπρό από τον ουρανό. Έπεσε καταγής ο Σαούλ κι άκουσε μια φωνή να του μιλάει: «Σαούλ, Σαούλ, γιατί με καταδιώκεις;». Ταραγμένος ο Σαούλ δήλωσε: «Ποιος είσαι, Κύριε;» Και η φωνή του απάντησε: «Εγώ είμαι ο Ιησούς, τον οποίο συ καταδιώκεις. Πήγαινε στην πόλη κι εκεί θα σου φανερωθεί τι πρέπει να κάνεις».
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση