Άφωνοι οι ειδικοί από την παραδοχή του Yoshitaka Sakurada

- Νοεμβρίου 22, 2018
Ο πολιτικός προϊστάμενος της κρατικής διαδικτυακής ασφάλειας της Ιαπωνίας αποκάλυψε στο Κοινοβούλιο της χώρας του και χωρίς περιστροφές μάλιστα πως δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ηλεκτρονικό υπολογιστή στη ζωή του!

Ο 68χρονος Sakurada, αναπληρωτής διευθυντής στο γραφείο στρατηγικής ασφάλειας της κυβέρνησης αλλά και επικεφαλής της διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο του 2020, είπε πως «δεν χρησιμοποιώ υπολογιστές».

Ο Yoshitaka ήταν μια προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε ώστε να ηγηθεί της κυβερνοασφάλειας της Ιαπωνίας αλλά και των προετοιμασιών ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αξιωματούχος «άδειασε» ωστόσο τον Άμπε εξομολογούμενος πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για τα υψίστης σημασίας καθήκοντα που του έχουν αναθέσει.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian», ο Sakurada είπε ακόμα πως δεν γνωρίζει καν πώς να χρησιμοποιεί ένα φλασάκι USB! Η αποκάλυψη ήρθε σε συζήτηση στη Βουλή, όταν πολιτικός αντίπαλος αναρωτήθηκε για τις γνώσεις του αναφορικά με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Κι όμως, ο επικεφαλής της κυβερνοασφάλειας δεν ξέρει καν τι είναι ένα PC…
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση