Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Κουκουλοφόροι σπάνε με βαριοπούλες πεζοδρόμια

- Δεκεμβρίου 06, 2018
Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών

Επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Αθήνας, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στη 1μ.μ, ομάδα περίπου 20 κουκουλοφόρων με βαριοπούλες, έκανε την εμφάνισή της στην οδό Κοραή, προπηλάκισε τους αστυνομικούς που επιτηρούσαν την περιοχή και άρχισε να σπάει τα πεζοδρόμια.

Λίγα λεπτά αργότερα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, άγνωστοι πέταξαν πέτρες και κομμάτια από τα σπασμένα πεζοδρόμια στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών.

Πριν από λίγο ομάδα νεαρών εκτόξευσε βόμβες μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών που προχώρησαν σε άγνωστο, μέχρι στιγμής, αριθμό προσαγωγών.

Με εντολή της αστυνομίας έκλεισε και ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» και ο σταθμός «Σύνταγμα».

Μετά την χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ, αρκετοί από τους κουκουλοφόρους διέφυγαν στα γύρω στενά.

Σε όλο το μήκος της πορείας των μαθητών, είναι εμφανής η παρουσία της αστυνομίας ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ είναι ακροβολισμένες και στις κάθετες οδούς, γύρω από την πλατεία Συντάγματος.


Συγκεντρώσεις μνήμης

Στις 12:00 μαθητές και φοιτητές θα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, ενώ στις 18:00, επίσης στα Προπύλαια, είναι προγραμματισμένη δεύτερη συγκέντρωση. Οι διαδηλωτές θα κινηθούν προς το σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, όπου ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός.

Και στη Θεσσαλονίκη έχει προγραμματιστεί μαθητική πορεία στις 12:00 ενώ πορείες και συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε τουλάχιστον 18, τουλάχιστον, ακόμη πόλεις.
 

Πληκτρολογηστε και πατηστε αναζητηση